-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Penkis iš šešių „Oskarams“ nominuotų 3D filmų išleido „Disney“

Šiemet net penki kino studijos „Walt Disney“ „trimačiai“ filmai buvo nominuoti „Oskarams“ skirtingose kategorijose.
Filmas „Žaislų istorija 3“
Filmas „Žaislų istorija 3“ / Kadras iš filmo

Šiemetinės „Oskarų“ įteikimo ceremonijos metu kino studija „Walt Disney“ beveik be konkurencijos karaliauja tarp 3D filmų nominantų į šiuos prestižinius apdovanojimus – penki iš šešių 3D filmų, pretenduojantys gauti auksinę statulėlę prasideda stebuklingos pilies vaizdu ir užrašu „Walt Disney“.

Į „Oskarų“ lenktynes šiemet stoja šie 3D formato filmai: animacinis filmas „Žaislų istorija 3“, režisieriaus Timo Burtono „Alisa Stebuklų šalyje“, kibernetinis „Tronas: palikimas“, nuostabus animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ ir studijos „Pixar“ trumpo metražo animacija „Diena ir naktis“. Šeštu 3D filmu pretenduojančiu į „Oskarus“ tapo „DreamWorks“ animacinis filmas „Kaip prisijaukinti slibiną“. Visus minėtus filmus Lietuvoje platina „Forum Cinemas“.

Pagal nominacijas filmai išsidėstė štai taip:

„Žaislų istorija 3“ pretenduoja tapti: geriausiu metų filmų, geriausiu animaciniu filmu, taip pat pretenduoja gauti apdovanojimą už geriausią garso režisieriaus darbą, geriausią dainą ir geriausiai adaptuotą scenarijų. „Alisa Stebuklų šalyje“ – geriausias dailininko–statytojo darbas, geriausi kostiumai, geriausi specialūs efektai. „Ilgo plauko istorija“ – geriausia daina. „Tronas: palikimas“ – geriausias garso režisieriaus darbas. „Diena ir naktis“ – geriausias trumpo metro animacinis filmas.

Įdomu tai, kad bendras studijų „Walt Disney“ ir „Pixar“ darbas „Žaislų istorija 3“ papildė unikalių animacinių filmų sąrašą, kurie nominuoti geriausio metų filmo kategorijoje. Per visą premijos egzistavimo istoriją taip nutinka trečią kartą. Filmas taip pat nominuotas už geriausiai adaptuotą scenarijų ir tai – jau ketvirta iš eilės studijų „Walt Disney“ ir “Pixar” nominacija šioje kategorijoje.

Jubiliejinį ir patį brangiausią kino studijos „Walt Disney“ animacinį filmą „Ilgo plauko istorija“ per šį pirmą savaitgalį Lietuvos kino teatruose pažiūrėjo daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų ir filmas tapo pačiu žiūrimiausiu šio savaitgalio filmu Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius