-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 02

„Sidabrinės gervės“ sugrįžta: LiKA kviečia teikti paraiškas Lietuvos kino apdovanojimams

Pavasaris Lietuvoje jau nebeįsivaizduojamas be kino elitą suburiančių prestižinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“. 8-uosius metus ceremoniją rengianti, apdovanojimų steigėja ir teikėja „Lietuvių kino akademija“ (LiKA) pradeda sparnuotą šių metų „Sidabrinės gervės“ kelionę ir kviečia kino kūrėjus teikti paraiškas.
„Sidabrinės garvės“
„Sidabrinės garvės“

Pretenduoti į šių metų apdovanojimus galės filmai, kurie kino teatrų ekranuose pasirodė nuo 2014 m. balandžio 1 d. iki 2015 m. balandžio 1 d. Filmo sukūrimo pabaiga laikoma oficiali jo premjera. Kino kūrėjai galės rungtis 16-oje nominacijų. Taip pat, „Sidabrinės gervės kiaušiniu“ bus įvertintas geriausias studento darbas, o „Auksinė gervė“ nutūps profesionalui už viso gyvenimo nuopelnus kinui.

LiKA nuostatose numatyta, kad apdovanojimams gali būti teikiami tik nacionaliniai filmai, taip kaip juos apibrėžia LR Kino įstatymas. Pateikti savo filmų paraiškas galima tik elektroniniu būdu, užpildžius formą oficialioje LiKA svetainėje – www.lika.lt.

„Kino kūrėjai savo filmų paraiškas galės pildyti mėnesį – nuo kovo 2 d. iki balandžio 2 d. Taryba sudarys komisiją, kuri nuo balandžio 3 iki 20 dienos atrinks skirtingose kategorijose nominuotus filmus“, – taisykles priminė LiKA direktorė Lina Buzelytė.

Laureatai bus renkami slapto balsavimo metu nuo balandžio 22 iki gegužės 20 dienos. Už nominuotus filmus, aktorius, scenaristus ir kūrėjus balsuos 88 tikrieji LiKA nariai, kurių sąrašas skelbiamas oficialioje svetainėje.

Laureatai ir nominantai bus paskelbti iškilmingoje ceremonijoje 2015 m. gegužės 30 dieną. 8-uosius Lietuvos kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė“ tiesiogiai transliuos nacionalinis transliuotojas LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius