-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27

Sutikęs filmuotis filme „Kaubojai ir ateiviai“, Harrisonas Fordas nustebino režisierių

Komiksą „Kaubojai ir ateiviai“ sukūrė komiksų pasaulio finansų genijumi vadinamas Scottas Mitchellas Rosenbergas. Gudrus ir apsukrus vyrukas turėjo idėją ir didžiulį norą dirbti, tačiau komikso kelias į dienos šviesą nebuvo lengvas.
Harrisonas Fordas filme „Kaubojai ir ateiviai“
Harrisonas Fordas filme „Kaubojai ir ateiviai“ / Kadras iš filmo

Net 12 metų Scottas mynė įvairių studijų slenksčius teturėdamas idėją ir tik 2006-aisiais, po ilgų derybų, komiksas įgavo pavidalą ir buvo išspausdintas. Įdomu tai, kad S.Rosenbergas, net neturėdamas rankose pieštinio komikso varianto, teisę į jį sugebėjo parduoti studijai „DreamWorks“, kiek vėliau „Sony“, o galiausiai vėl „DreamWorks“. Šiai kino studijai „Kaubojai ir ateiviai“ tapo trečiuoju filmu, sukurtu remiantis komiksų motyvais. Prieš tai buvo Samo Mendeso režisuojamas „Kelias į pražūtį“ (orig. „Road to Perdition“, 2002) bei animacinis nuotykių filmas „Anapus tvoros“ (orig. „Over the Hedge“, 2006).

Režisierius Jonas Favreau pasakojo, jog noras filmuoti „Kaubojus ir ateivius“ brendo po truputį.

„Scenaristas Roberto Orci vis pagalvodavo apie šio komikso ekranizaciją dar tuomet, kai aš filmavau „Geležinį žmogų“ (orig. „Iron Man“, 2008). Visa tai atrodė taip, tarsi tavo draugas susitikinėja su mergina, kuri patinka tau pačiam ir ta simpatija su laiku vis stiprėja. Galiausiai tą merginą vedžiau aš“, – juokiasi režisierius J.Favreau.

Nors filmo kūrėjų pasakojama istorija kiek skiriasi nuo originalaus komikso, tačiau pagrindinė tema liko ta pati – žmonės vienijasi ir priešinasi ateiviams. Žinoma, tradiciniuose vesternuose kaubojai kovoja su indėnais ir svetimšaliais, tačiau šioje istorijoje indėnai kovos petys į petį su kaubojais ir gins savo žemes nuo blogiukų kosminiuose laivuose.

Režisierius negailėjo gerų žodžių savo komandai ir didžiavosi filmavimui surinkęs tokius aktorius kaip Danielis Craigas, Olivia Wilde ir Harrisonas Fordas.

„Jie nuostabūs. Olivia – labai žavi ir protinga moteris, turinti savo aktorinį braižą ir pranokusi mano lūkesčius. Danielis ir Harrisonas – charizmatiškos ir stiprios asmenybės, tad filmuoti juos kartu buvo mažų mažiausiai įdomu. Jiedu – svajonių pora ekrane, vienijanti jėgas kovai su bendru priešu. Kai išsiuntėme scenarijų H.Fordui, mažai kas tikėjo, jog legendinis Indiana Džounsas atkreips į jį dėmesį ir atvyks filmuotis, tačiau tai įvyko“, – džiūgavo J.Favreau.

Režisierius J.Favreau tikina, jog visi užkibo ant filmo pavadinimo kabliuko. Jis tvirtina, jog filmavimo komanda padarė tai, kas iš pradžių atrodė neįmanoma – suliejo mokslinės fantastikos ir vesterno žanrus. Tad jau rugpjūčio 12 dieną Lietuvos kino ekranuose galima bus išvysti filmą, kupiną veiksmo, nuotykių, mįslių ir specialiųjų efektų.

VIDEO: Cowboys & Aliens Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius