Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 03 02

Timą Burtoną sudomino kupriaus istorija

Iš savo „gotikinio“ filmų braižo pažįstamas režisierius Timas Burtonas susidomėjo projektu „Paryžiaus katedros kuprius“.
Režisierius Timas Burtonas
Režisierius Timas Burtonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad vienas iš projekto iniciatorių – aktorius Joshas Brolinas. Tačiau dar nežinoma, kokį jis atliks vaidmenį. Teigiama, kad, be T.Burtono ir J.Brolino, kurie turėtų tapti prodiuseriais, kompanija „Warner Bros.“ jau pasirinko scenaristus –  Guy Ritchie filmo „Šerlokas Holmsas“ tęsinio kūrėjus Kieraną ir Michele Mulroney.

Romaną „Paryžiaus katedros kuprius“ 1831-aisiais parašė prancūzų rašytojas Victoras Hugo. Knyga, pasakojanti bjauraus kupriaus Kvazimodo ir jo meilės gražuolei čigonei Esmeraldai istorija, buvo ne kartą ekranizuota tiek kaip animacinis, tiek kaip vaidybinis filmas.

Hollywoodreporter.com žurnalistų teigimu, tokia istorija tarsi sukurta specialiai T.Burtonui, kuris ypač mėgsta dramatišką ir lemtingą meilę, išdavystę, bokštus ir mirtis. Neatmetama, jog jis taps ne tik prodiuseriu, bet ir juostos režisieriumi, jei kino kūrėjui patiks scenarijus. Šiuo metu T.Burtonas taip pat dirba prie projekto „Tamsūs šešėliai“ – tai 7-ajame dešimtmetyje populiaraus serialo kino adaptacija. Planuojama, kad filme pagrindinį vaidmenį atliks Johnny Deppas. T.Burtonas darbuojasi ir animaciniame fronte kurdamas animacinį filmą apie atgimusį šunį, pavadinimu „Frankenvynis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius