-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 29

Vaidybinio filmo „Aurora“ filmavimas įgauna pagreitį

Režisierė Kristina Buožytė, kurios debiutinis pilno metražo filmas „Kolekcionierė“ (2008) buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“ už geriausią metų filmą, po intensyvaus filmavimo vasaros pabaigoje persikėlė į Vilnių ir naujas filmavimo aikšteles.
Filmavimo akimirka
Filmavimo akimirka / Liudos Drižytės nuotr.

Režisierė kartu su prancūzų kolega – scenarijaus bendraautoriumi – Bruno Samper – ėmėsi tyrinėti žmonių sąmonės ir pasąmonės vingius, kurie atsiskleidžia vykdomo eksperimento metu.

„Aurora“ – mokslinės fantastikos romantinė drama. Šio filmo siužeto pagrindas – fatališka meilės istorija, besirutuliojanti tarsi paraleliniame pasaulyje, į kurią pagrindiniai veikėjai – Lukas ir Aurora – pakliūva per tarptautinės mokslininkų komandos vykdomą eksperimentą. Luką įkūnija vienas iš populiariausių jaunosios lietuvių kartos aktorių Marius Jampolskis, Auroros vaidmenį kuria aktorė Jurga Jutaitė.

Vos prieš kelias dienas startavęs svarbiausias filmavimo darbų etapas įgauna pagreitį: prasidėjęs pagrindinio aktoriaus M.Jampolskio nardymo pamokomis ir povandeniniu filmavimu, vėliau scenos persikėlė į Lietuvos operos ir baleto teatrą, tada tęsis Sporto rūmuose, įspūdingų interjerų butuose, nemaža dalis filmo bus kuriama buvusioje „Tauro“ alaus gamykloje: čia įsikurs laboratorija, kurioje atliekamas tarptautinės mokslininkų komandos vykdomas eksperimentas.

Mokslininkų komandą sudaro nemažai patirties teatre, televizijoje ir kine turintys lenkų ir prancūzų aktoriai: Philip Lenkowsky (Lenkija), Maciej Marczewski (Lenkija), Brice Fournier (Prancūzija), Frédéric Andreau (Prancūzija), Nikolas Simon (Prancūzija).

Filme vaidins nemažas būrys lietuvių aktorių: Vytautas Kaniušonis, Darius Meškauskas, Rudolfas Jansonas, Kristina Kazlauskaitė ir kt.

Bendradarbiaudama kartu su Prancūzijos kino kompanija „Acajou Films“, pagrindinė filmo gamintoja UAB „Tremora“ gali pasidžiaugti parama iš Europos Tarybos fondo „Eurimages“, kuri padės įgyvendinti techniškai sudėtingą ne tik patį filmavimą, bet ir postprodukcijos darbus. Filmo „Aurora“ vystomiesiems darbams jau anksčiau buvo paskirta Europos Sąjungos programos „Media“, bei Kultūros ministerijos parama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius