Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 25

Vilniuje pratęsiamas filmų apie budizmą festivalis „Budos kine“

Sulaukus didelio žiūrovų susidomėjimo, asociacija „Tibeto kultūros namai“ kviečia vilniečius į papildomus populiariausių festivalio filmų „Senovės Tibeto beieškant“ ir „Tobulo mokytojo žodžiai“ seansus.
Budos ir kitų mokytojų relikvijos. Pasak Maitrėjos projekto organizatorių, relikvijos – tai kremavus dvasinių mokytojų kūnus, jų pelenuose randami nuostabaus grožio, panašūs į perlus, kristalai.
Budos ir kitų mokytojų relikvijos. Pasak Maitrėjos projekto organizatorių, relikvijos – tai kremavus dvasinių mokytojų kūnus, jų pelenuose randami nuostabaus grožio, panašūs į perlus, kristalai. / Všį „Trys brangenybės“ nuotr.

„Senovės Tibeto beieškant“ bus rodomas vasario 25 d. 17.15 val. kino teatre „Pasaka“ ir 19.20 val. kino teatre „Skalvija“.

„Tobulo mokytojo žodžiai“ bus rodomas vasario 25 d. 21.00 val. kino teatre „Skalvija“ ir vasario 26 d. 19.00 val. kino teatre „Pasaka“.

„Senovės Tibeto beieškant“

Filmo „Senovės Tibeto beieškant“ režisierius – Thomas Schmidtas. Kilęs iš Hamburgo, 45 metų Thomas Schmidtas yra profesionalus operatorius, dirbęs Berlyno kino industrijoje nuo 1990-ųjų – vaidybinių filmų, reklamų, televizijos laidų ir muzikos video klipų kūrime. Šiuo metu jau kelis metus Thomas dirba kaip dokumentinių filmų kūrėjas.

Thomas tapo budistu prieš 15 metu ir prieš porą metų nusprendė sukurti kelis filmus apie budizmą. Keliaujant po niekada baltojo žmogaus nelankytas vietas Rytu Tibete, Thomui ir jo komandai pavyko užfiksuoti unikalius kadrus apie antgamtinių sugebėjimų turinčius jogų tradicijos tesėjus.

Apie savo filmą Thomas sako: „Senovės Tibeto beieškant“ nėra mokomasis budistinis filmas. Atvirai sakant, kai kurių savo nufilmuotų dalykų ir pats negaliu paaiškinti. Tačiau tikiuosi, kad jis leis žmonėms pažvelgti į aukščiausią Budos išmintį: šis pasaulis nėra toks tikras, kaip mes paprastai manome. „Viskas yra sapnas, kurį susapnavo mūsų pačių protas.“

„Tobulo mokytojo žodžiai“

„Tobulo mokytojo žodžiai“ pasakoja apie Lamą Dzongsar Kjentse Norbu – vieną garsiausių Njingma tradicijos mokytojų, Bernardo Bertolucci konsultantą, kuriant „Mažąjį Budą“, aistringą futbolo sirgalių, charizmatišką filmų kūrėją, pasaulio pilietį. Kiekviename žingsnyje jis griauna mokinių įsivaizdavimus apie tai, koks turi būti budistų lama. Filme pasirodo Bernardo Bertolucci, Stevenas Seagalas bei Keanu Reevesas.

Dokumentinio filmo „Tobulo mokytojo žodžiai“ siužetas iš pirmo žvilgsnio atrodytų visai paprastas. Jame sutinkame tris vakariečius, pasirengusius žengti dvasinio nušvitimo keliu. Jie jau seniai pasirengę priimti aukščiausią budizmo tiesą. Trūksta tik vieno – Mokytojo. O juk budizmas moko, kad be mokytojo pasiekti tikrojo nušvitimo neįmanoma.

Filmo žiūrovų laukia ilga, jaudinanti ir neįtikėtinų atradimų kupina kelionė nuo triukšmingų Niujorko ir Londono gatvių, nuo tūkstantinės minios gausmo pasaulio futbolo taurės varžybose Vokietijoje iki mistinės tylos ir kalnų karalystės – Butano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius