-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Perkamiausių JAV metų knygų ketvertuke – visa S. Larrsono trilogija „Millenium“

2010 metais JAV knygynuose nuo lentynų sparčiausiai buvo šluojamos švedų autoriaus Stiego Larssono knygos. Jo trilogija „Millenium“ pagal pardavimų rezultatus JAV įsitvirtino populiariausių grožinės literatūros kūrinių ketvertuke.
Knyga „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“
Knyga „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ / Knygos viršelis

Detektyvinę S. Larssono trilogiją sudaro bestseleriai „Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“. Kiekviena šių knygų atitinkamai užėmė antrąją, trečiąją ir ketvirtąją perkamiausiųjų KAV metų knygų sąrašo vietas.

Jau per 30 milijonų tiražu parduota trilogija tapo unikaliu literatūrinės sėkmės fenomenu visame pasaulyje. Visos trys knygų dalys, vos pasirodžiusios knygynuose, iškart tapo pasauliniais bestseleriais, o jų autorius Stiegas Larssonas – milijonieriumi. Deja, autorius kūrinių sėkme pasidžiaugti nespėjo. S. Larssonas netikėtai mirė 2004 metais, nesulaukęs net pirmosios išspausdintos dalies.

Į amerikiečių labiausiai perkamų grožinės literatūros kūrinių dešimtuką taip pat pateko Kristin Cast, P.C. Cast „Pažadintoji“ – ji užėmė pirmąją vietą, buvusio JAV prezidento George Busho memuarai „Sprendimų gairės“, Nicholaso Sparkso „Paskutinė daina“ ir „Brangusis Džonai“, Elizabeth Gilbert „Valgyk, melskis, mylėk“ bei Stephenie Meyer kūrinys „Brėkštanti aušra“.

Sudarant šį sąrašą, buvo atsižvelgta tiek į popierinių, tiek ir į elektroninių knygų pardavimus. Pranešama, kad sėkmingiems šių knygų paradavimams didelę įtaką turėjo pagal jas sukurti kino filmai. S. Larssono kūrinių ekranizacijos taip pat tapo labai populiarios. Šiuo metu garsus amerikiečių režisierius Davidas Finchneris kuria dar vieną švediško bestselerio „Mergina su drakono tatuiruote“ ekranizaciją. Joje pagrindinis vaidmuo patikėtas Danieliui Craigui.

Ši S. Larssono trilogija yra vadinama sėkmingiausiu Švedijos popkultūros produktu po grupės ABBA. Ją lietuviškai yra išleidusios leidyklos „Obuolys“ ir „Kronta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius