Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiariausia Klaipėdos knyga – tatuiruočių meno albumas

Trečiadienį uostamiesčio savivaldybės viešojoje bibliotekoje paskelbti „Klaipėdos knygos 2011“ rinkimų laimėtojai.
„Lietuvos tatuiruočių menas“ išrinkta populiariausia Klaipėdos knyga.
„Lietuvos tatuiruočių menas“ išrinkta populiariausia Klaipėdos knyga. / Bibliotekos nuotr.

Pagerbta ne tik leidykla, išleidusi gražiausią ar populiariausią knygą, bet ir tų knygų autoriai. Laureatai apdovanoti grafikės Lidijos Kuklienės kurtais ekslibrisais.

Dėl nominacijų varžėsi aštuonios Klaipėdos leidyklos: „Druka“, „Libra Memelensis“, Vakarų ekspresas, KU leidykla, leidykla „Eglė“, leidykla „Kitas takas“, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, Meno kūrėjų sąjunga „Mekusa“.

Populiariausia praėjusių metų knyga išrinkta „Lietuvos tatuiruočių menas“, kurį išleido Meno kūrėjų sąjunga „Mekusa“.

Albumo sudarytojai – tatuiruočių meistras Danielius Djačkovas drauge su Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininku Dariumi Vaičekausku – norėjo akcentuoti ne tik pačias tatuiruotes, bet ir fotografijose atskleisti jų savininkų asmenybes. Nuotraukos išėjo pritrenkiančios! Dar prieš renginį idėjos autoriai jau žinojo, ką darys su šiomis nuotraukomis – išleis savotišką spalvotą fotoalbumą.

Tačiau vien gražaus vaizdo pasirodė per mažai, todėl nuspręsta šį albumą papildyti tatuiravimo meistrų profiliais, jų portretais ir darbų nuotraukomis. Taigi, išsikristalizavo leidinio koncepciją: galiausiai sukurtas katalogas, kurį malonu ne tik paimti į rankas ir pavartyti, bet ir sužinoti, kas yra kas Lietuvos tatuiravimo meno arenoje. Beje, leidinyje vietos atsirado visiems norintiems – tiek tėvynėje, tiek užsienyje plušantiems kolegoms.

Už populiariausią knygą šešias savaites gyventojai balsavo telefonu, paštu, internetu ir šešiuose miesto bibliotekos filialuose. Dėl populiariausios knygos savo nuomonę pareiškė 1668 žmonės. Nė viena iš 13 konkurse dalyvavusių knygų neliko rinkėjų nepastebėta.

Gražiausia 2011-ųjų knyga pripažinta Igno Kazakevičiaus „Estetika vs Informacija“, kurią išleido Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras „Kultūrpolis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius