Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 04

Dueto iš JAV muzikoje – vartotojiškos kultūros grimasos

Kovo 8-10 dienomis, Vilniuje ir Kaune koncertus surengs saksofonistės Louisės Dam Eckardt Jensen ir kontrabosininko Tomo Blancarto duetas “Home of Easy Credit” iš JAV. Lietuvos publikai pažįstami menininkai kovo 8 d., 20.30 val. koncertuos Punto Jazz klube, Kaune, prie jų prisijungs Liudas Mockūnas.
„Home of Easy Credit“
„Home of Easy Credit“

Kovo 9 d., 20 val. duetą bus galima išgirsti Venclovų namuose-muziejuje, o kovo 10 d., 21 val. Klube 11:20, Vilniuje.  

Saksofonistė Louisė Dam Eckardt Jensen ir kontrabosininkas Tomas Blancartas improvizacinės muzikos kalba tapo komercializuotos ir homogenizuotos vartotojų kultūros, kuri pamažu bunda, portretą. Savo pavadinime vartojantys apleistos Hiustono (Teksasas) universalinės parduotuvės ženklą, duetas demonstruoja muzikos turinį – laipsnišką civilizacijos sąmoningumo nuosmukį, persmelkiantį kultūrą. Kilusi iš tolimo kaimo regiono Danijoje, Jensen naudoja subtilią ir dažnai gruboką elektroniką, su kuria jungia vokalą, saksofoną ir fleitą. Mišinys su Tomo  Blancarto pasiutusiu kontrabosu, sukuria vieną  unikalių šiuolaikinės muzikos pasaulio sąskambių.

Louise Dam Eckardt Jensen – danų kompozitorė ir saksofonistė, šiuo metu gyvenanti JAV. Jos individualus ir savitas instrumento garsas, asmeninė ir emocinė kalba, kuriai įtaką darė platus atlikėjų spektras – nuo Lee Konitz iki Bjork. Kaip lyderė ji subūrė ne vieną ansamblį su Europos ir JAV muzikantais. Paskutinius dvejus metus ji dirbo su savo solo pasirodymais, kurie buvo išleisti kompanijos Peacock Records.

Kontrabosistas Tomas Blancartas, savo vaikystę praleidęs Teksaso valstijoje, muzika susidomėjo besiklausydamas grupių Slayer ir Back Sabbath, o į džiazą Tomą atvedė vėliau atrasti Evan Parker ir Anthony Braxton. Jis bendradarbiavo su tokiais atlikėjais kaip Peter Evans, Peter Brotzmann, Han Bennink, Sylvie Courvoiser, John Butcher. Tai tik keli ilgame sąraše, su kuriais surengė koncertus daugelyje Europos šalių, svarbiuose festivaliuose – Moers Jazz, Europa Jazz, Ring Ring, New Languages, New Trumpet ir kitus. Jo pirmas albumas Sparks, išleistas su trimitininku Peter Evans, su kuriuo Tomas koncertuoja iki šiol.

Muzikui nesvetima ir akademinė muzika, jis atliko Jessica Pavone styginių kvarteto Songs of Synastry and Solitude, Jeremiah Cymerman Under a Blue, Grey Sky premjeras bei įrašė Igor Ballereau aštuonias kontrabosų okteto Noctis Labyrinthus dalis. Be daugybės kolektyvų, kuriuose koncertuoja T. Blancartas, jis subūrė neįprastą trio, kurį sudaro trys perkusininkai ir kontrabosistas. Neseniai Tomo diskografiją papildė kompaktinis diskas The Home of Easy Credit, įrašytas su žmona Louise D. E Jensen. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius