-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 04

Europos krepšinio čempionatą Kaune pakeis folkloro festivalis „Suklegos“

Rudenį klegėdami paukščiai palieka gimtuosius lizdus ir išskrenda į šiltesnius kraštus. Tarptautinis tradicinio ir šiuolaikinio folkloro festivalis „Suklegos“ jau 12-ąjį kartą surinks klegančius iš kitų kraštų atvyksiančius ir vietinius atlikėjus praleisti keletą dienų po vienu stogu ir pasidalinti savo požiūriu į savo ir kitų šalių folklorą.
Folkloro festivalis „Suklegos"
Folkloro festivalis „Suklegos“.

Rugsėjo 22-23 dienomis Kauno etninės veiklos klubo organizatoriai pristatys labai margą programą, kurioje pinsis tradicinė muzika su šiuolaikiniais atlikėjų eksperimentais. Ypatingas dėmesys šiemet skiriamas keltų muzikai. Ji stipriai paplitusi pasaulyje, įvairių šalių atlikėjai jungia keltų melodijas su savo krašto tradicine muzika.

Rugsėjo 22 d. 18 val. organizatoriai  kviečia į Kauno ryšių istorijos muziejaus salę, kurioje  audringai skambės jaunimo atliekamos programos.

Rugsėjo 22 d. 16 val. Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje vyks Waldemaro Szczygiełio iš Lenkijos paskaita – keltiškų fleitų pristatymas. Pats gamintojas pasakos apie šių instrumentų kilmę, istoriją, gamybos paslaptis. Žiūrovai galės ne tik pamatyti, bet ir išgirsti kaip skamba šie puikūs instrumentai.

Rugsėjo 23 d. 18 val. žiūrovai vėl kviečiami į Ryšių muziejaus salę, kurioje vyks  baigiamasis festivalio koncertas. „Suklegas“ uždarys užsienio ir Lietuvos grupės ir atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius