Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 23

Lietuvos pianistas pasaulinės aukštuomenės kontekste

Šiais, viešųjų ryšių populiarinimo laikais, kuomet doram piliečiui brukama įvairios kokybės informacija, išties sunku atskirti pelus nuo grūdų. Neretai, pasikliovę intuicija ar suvilioti skambiais reklamos šūkiais, iš visuomeninių renginių grįžtame nusivylę.
andrius_zlabys_pic2
andrius_zlabys_pic2

Pianistas Andrius Žlabys – aukščiausio lygio muzikantas, tokiu vadinamas ne kieno nors subjektyvia nuomone, o faktais, liudijančiais apie apie jo talentą.

Mokslus pradėjęs Lietuvoje, Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, studijas tęsė JAV „Curtis“ muzikos institute. Ši meno ugdymo institucija ne vienam asocijuojasi su neįgyvendinama svajone ir siekiamybe, kelia pagarbią baimę. Čia studijuoti priimami išskirtiniai asmenys.

Kiekvienas muzikantas profesionalas stengiasi į savo biografijos puslapius įrašyti bent vieną iš elitinėmis vadinamų salių, tokiu būdu jis įtraukiamas į klasikinės muzikos geriausiųjų gretas.

Pianisto Andriaus Žlabio koncertai ir rečitaliai skamba žymiausiose pasaulio scenose, kaip antai Avery Fisher Hall ir Carnegie Hall (Niujorkas), Concertgebouw (Amsterdamas), Teatro Colón (Buenos Aires), Wigmore Hall (Londonas), Musikverein (Viena) ir pan.

Vien ko vertas faktas, jog su Andriumi, kaip sau lygiu scenos partneriu, rampos šviesa panoro dalintis tokie klasikos grandai kaip Yuri Bashemet – vienas ryškiausių 20 amžiaus altininkų solistų, Hilary Hahn – amerikietė smuikininkė, „Sony“ bei „Deutsche Grammophon” įrašų studijų kontraktų savininkė, Gidon Kremer – žymus smuikininkas, pabaltijo kamerinio orkestro Kremerata „Baltica” įkūrėjas.

Tebūnie faktai lieka faktais, tačiau šių metų balandžio 4 d. Kauno Filharmonijoje ir balandžio 6 d. Nacionalinėje Filharmonijoje, Vilniuje, pianistas Andrius Žlabys savo nuoširdžiu muzikavimu, aukštos prabos meistriškumu ir skoningai parinkta programa suvirpins ne vieną klasikinės muzikos mylėtojo širdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius