Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 11

Pažaislio muzikos festivalis: tiek orkestrų dar nebuvo

Melomanų kasmet laukiamas Pažaislio muzikos festivalis šiemet skaičiuoja jau 16 metus. Pirmąjį birželio sekmadienį startuosianti muzikos šventė klausytojus į koncertus kvies visą vasarą – iki rugsėjo.
Muzika lyg lopšinė.
Pirmasis ir paskutinis festivalio koncertai visuomet vyksta Pažaislio vienuolyne. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šių metų programoje – 37 koncertai, iš kurių 10 nemokami. Festivalio gerbėjams koncertuos 4 simfoniniai orkestrai, tarp jų – egzotiškasis Taipėjaus filharmonijos orkestras iš Taivano, taip pat talentingiausių jaunųjų muzikų kolektyvas – Baltijos jaunimo filharmonijos orkestras. Muzikinėje programoje ir 2 kameriniai orkestrai, tiek pat chorų, 3 kvartetai, 6 ansambliai, 7 dirigentai ir maždaug 100 solistų – atlikėjų, šokėjų ir aktorių.

„Tiek orkestrų festivalio istorijoje dar nebuvo“, – džiaugėsi Pažaislio muzikos festivalio koordinatorius Justinas Krėpšta.

Užsitikrino gerą vardą

Pažaislio festivalio meno vadovas prof. Petras Bingelis teigė, jog sudarant festivalio programą stengtasi į ją įtraukti genialių kompozitorių kūrybos, taip pat pasirūpinti, jog ją atliktų profesionaliausi muzikai. Organizatorių teigimu, per 16 metų Pažaislio festivalis užsitikrino gerą vardą, todėl kviečiamų kolektyvų ir solistų nereikia įtikinėti ir pasakoti, kur jie vyksta.

Šių metų festivalio dalyvių geografija labai plati: be Lietuvos atstovų, koncertuose bus galima išgirsti svečių iš JAV, Norvegijos, Austrijos, Moldovos, Italijos, Estijos, Latvijos, Prancūzijos, Rusijos ir jau minėto Taivano pasirodymus.

Festivalio atidarymas

Laikantis tradicijų pirmasis ir paskutinis festivalio koncertai vyks Kaune, Pažaislio vienuolyne. Birželio 5-ąją festivalį pradės Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius), Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Petras Bingelis) bei solistai.

Organizatorių nuotr./Vieni ia aių metų Pažaislio muzikos festivalio svečių yra Baltijos jaunimo orkestras
Organizatorių nuotr./Vieni iš šių metų Pažaislio muzikos festivalio svečių yra Baltijos jaunimo orkestras

Kaip jau įprasta atidarymo koncertui, klasikos atstovus – orkestrą ir chorą – papildys šou pasaulio atstovai. Šiemet tai bus atlikėjai Vilija Pilibaitytė-Mia, Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas ir Sasha Song. Susirinkusiems melomanams skambės Freddy Mercury, Michaelo Jacksono, George Michaelo, Tina Turner, Whitney Houston, Bryano Adamso, Barbros Streisand, Lady GaGos, Madonnos ir kitų pasaulinio garso atlikėjų bei grupių dainos.

Organizatoriai neabejoja, kad į atidarymo koncertą suplūs minios gerbėjų – taip būna kasmet. „Belieka tikėtis tik gero oro, nors net ir jis atidarymo koncerto dar nė vienais metais nesugadino“, – šmaikštavo festivalio atidarymo laukiantys jo rengėjai.

Kiti koncertai, išsidėstysiantys per visus tris vasaros mėnesius, vyks ne tik Pažaislyje, bet ir kitose Kauno miesto erdvėse – prie Kauno pilies, Kauno valstybinėje filharmonijoje, taip pat Žemaitkiemyje, Zypliuose, Zapyškyje, Skaruliuose, Birštone, Baisogaloje, Taujėnuose ir Pociūnuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius