-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 30

Šeštadieninė „Kaunas Jazz“ dozė – lietuvius keis kubietiškas džiazas ir pašėlę liuksemburgiečiai (video)

Vilniui, pajūriui ir kitoms Lietuvos vietoms sinoptikai žada trumpalaikius lietus, tuo metu Kaune – tik mažus debesis, kurie tikrai netemdys miesto padangės per ilgai, nes čia karaliauja „Kaunas Jazz“ renginiai. Ką įdomaus 21-ojo festivalio organizatoriai parengė šeštadieniui? Siūlome susipažinti su šios dienos programa.
Funky P Society
Funky P Society / Grupės archyvo nuotr.

Kaip ir priklauso po itin sėkmingo starto su ne ką mažiau pasisekusiu jam session'u „Combo“ šeštadienį renginiai prasidės tik popietę. 16 val. džiazo gerbėjai laukiami meno galerijoje „MJ studija“ (Rotušės a. 1, kiemelyje). Čia bus atidaryta paroda „Jazz'Pro“.

Lygiai po valandos Vienybės aikštėje įrengtoje lauko scenoje išsijudinti miestiečius pakvies Kauno bigbendas, o 19 val. visi skubės į Kauno kultūros ir sporto centrą „Girstutis“ (Kovo 11-osios g. 26), kur šiemet vyksta pagrindiniai festivalio programos koncertai. Šįvakar čia scena dalinsis Lietuvos ir tarptautinis projektas. Pirmieji į sceną lips Egidijaus Buožio kvinteto nariai.

Pianistas, kompozitorius, prodiuseris ir dėstytojas – taip lakoniškai prisistato pats muzikantas. Savo muzikoje jis plėtoja mainstream tradiciją, ankstyvųjų fortepijoninių stilių elementus siedamas su moderniojo džiazo raiška. Įdomu tai, kad koncertuoti pianistas pradėjo kaip akademinės muzikos atlikėjas – yra skambinęs solo rečitalius, koncertavęs su simfoniniu bei kameriniu orkestrais. Tačiau vėliau pasuko improvizacijos keliu ir visa galva pasinėrė į džiazą. Koncertuose jį galima išvysti su įvairiais atlikėjais, tarp kurių – Petras Vyšniauskas, taip pat atliekant solo pasirodymus. Pastaraisiais metais muzikantas aktyviai koncertuoja su savo kvartetu, kuriam pats komponuoja kūrinius.

Antrieji koncerto dalyviai – svečiai iš Didžiosios Britanijos ir Kubos. Tai – kolektyvas Omar Puente Cuban Group. „Kaunas Jazz“ rengėjai žino, kad lietuviai mėgsta egzotiką, todėl kasmet į programą įtraukia nors jie „gardų kąsnelį“ – šiemet tai Omar Puente, iš Kubos kilęs smuikininkas, dabar gyvenantis ir grojantis Anglijoje.

VIDEO: Omar Puente & Viva La Revolucion! @ Ronnie Scott's Bar, Aug 2009

Jo karjera taip pat prasidėjo nuo klasikinės muzikos, kurią nuo 12 metų studijavo Havanoje. Baigęs mokslus jis grojo simfoniniame Kubos orkestre, kur buvo pirmasis smuikininkas. Tačiau O.Puente grojo ir muzikos klubuose, kur leido sau daugiau improvizuoti. Galiausiai noras laisvai muzikuoti paėmė viršų ir muzikantas išvyko į pasaulinį turą, kaip pats sako „žaisti šiuolaikine Kubos muzika“. Naujaisiais namais tapo Didžioji Britanija, kur vedė, o taip pat subūrė džiazo muzikantų grupę. Su ja ir atvyksta į Kauną.

Po šio koncerto veiksmas persikels į Vienybės aikštę, kur vyks tradicinis „Kaunas Jazz“ vakaro koncertas. Jame – džiazo mados, šventinis fejerverkas, o taip pat festivalio talismanu tapusios grupės „Saulės kliošas“ dainų „miksas“ ir olandų grupės „Seeka“ pasirodymas.

VIDEO: EPK SEEKA

Šeštadienio sesiją užbaigs koncertas naktiniame klube „Combo“, kur bus galima išgirsti dar vieną tarptautinį projektą „Funky P Society“ feat. Isaac Roosevelt (JAV, Liuksemburgas).

Amerikiečių ir liuksemburgiečių keliai susidūrė 2004 metų, kada „Funky P Society“ Vokietijoje surado I.Roosevelt. Pasak grupės narių, vos pamatę jį vyrukai suprato, kad jis yra atlikėjas, kurių jiems, pašėlusiems muzikantams, visą laiką trūko.

„Isaac įnešė soul'o į mūsų pašėlusį muzikinį ritmą“, – iki šiol džiaugiasi „Funky P Society“ nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius