-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Trijų dienų VDU džiazo maratonas Kaune

Lapkričio 10–12 dienomis džiazo festivalis „VDU Jazz Jungtys 2011“ jau ketvirtus metus iš eilės pakvies klausytojus į trijų dienų džiazo maratoną.
Mikko Innanen ir Liudas Mockūnas
Mikko Innanen ir Liudas Mockūnas / „VDU Jazz Jungtys“ nuotr.

Kameriškumu bei artimu klausytojo ir atlikėjo ryšiu išsiskiriančio festivalio devyni koncertai vyks Kauno valstybiniame dramos teatre, Džiazo palėpėje, „Punto Jazz“ klube ir Ryšių istorijos muziejuje.

Kauno jaunimo apdovanojimuose šiemet išrinktas metų renginiu, festivalis sugrįžta išaugęs: koncertuose bus pristatyta ne viena premjera, programoje – Suomijos, Estijos, Prancūzijos ir JAV atlikėjų pavardės, tarp kurių yra ir visame pasaulyje garsių džiazo meistrų.

Festivalį atidarys suomiai

Džiazo festivalį lapkričio 10 d. atidarys kvarteto „Innkvisitio“ lydimas suomis Mikko Innanenas, pelnęs įvairių šalių džiazo kritikų ir publikos simpatijas. Retro futuristines ir svaigaus svingo prisodrintas kompozicijas atliekančiame kvartete groja ir Lietuvos džiazo ambasadoriumi vadinamas saksofonistas Liudas Mockūnas.

Atidarymo koncerte pasirodys ir kvintetas „Flow Low“, kuriame muzikuoja jaunosios kartos Lietuvos instrumentalistai
.
Vėlų vakarą į naktines džiazo sesijas pakvies esto Tanelio Rubeno kvintetas. Energingumu ir  įvairiapusiškumu garsėjantis grupės lyderis T.Rubenas yra laikomas vienu įtakingiausių ir žymiausių Estijos džiazo būgnininkų, o kvinteto  vokalistė Kadri Voorand – daugelio tarptautinių konkursų laureatė.

Specialus lietuvių projektas

Antrąją festivalio dieną, pažymėtą šešių vienetų ženklu, – lapkričio 11 d. – pradės specialiai festivaliui susibūręs Lietuvos džiazmenų Arkadijaus Gotesmano, Arno Mikalkėno ir Tomo Razmaus projektas „Trio 11.11“.

Vakarą pratęs improvizacinės muzikos kūrėjas amerikietis Kenas Vandermarkas. Kauno dramos teatre skasofonistas koncertuos su savo naujausiu projektu „Made to Break“, kuris vienija garsius JAV eksperimentinės muzikos kūrėjus.

Pabaigai – dvi premjeros

Lapkričio 12 d. festivalį „VDU Jazz Jungtys“ baigs net dvi premjeros. Vieni aktyviausių Kauno džiazo scenos kūrėjų A.Mikalkėnas ir T.Razmus pristatys free funk stiliaus įkvėptą projektą „Free Funk Society“.

Po lietuvių pasirodymo savo interaktyvią, balansuojančią tarp senųjų melodinių linijų, improvizacijos ir humoro, pristatys svečiai iš Strasbūro, festivalio „Jazz d‘Or“ favoritai – kvartetas „La Poche a Sons“.

Paskutinę ketvirtojo festivalio improvizacijų sesiją pradės 2010 m. „Vilnius Jazz Young Power“ nugalėtojai – „Vilkšu Pa Muguru“.

Kas: festivalis „VDU Jazz Jungtys“.
Kada: lapkričio 10–12 d.
Kur: Kauno valstybinis dramos teatras, Džiazo palėpė, klubas „Punto Jazz“, Ryšių istorijos muziejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius