Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 31

Vilhelmas Čepinskis Naujuosius metus pasitiks koncertuodamas Maskvoje

Keletą metų Vilhelmas Čepinskis intensyviai dirbdamas su savo styginiu orkestru jau buvo įpratęs senuosius metus palydėti Kaune iškilmingu Naujametiniu koncertu, sulaukdavusiu kasmet vis didesnio dėmesio. Tačiau 2011-us metus smuikininkas sutiks Maskvoje. Tai lėmė įvairiausios aplinkybės, tačiau pirmiausia nuoširdūs kolegų iš Rusijos kvietimai.
Vilhelmas Čepinskis ir jo vadovaujama „Camerata Klaipėda“ paskutinėmis metų dienomis gros Klaipėdos koncertų salėje.
Vilhelmas Čepinskis ir jo vadovaujama „Camerata Klaipėda“ paskutinėmis metų dienomis gros Klaipėdos koncertų salėje. / Koncertų salės nuotr.

Iškart po Šv.Kalėdų Vilhelmas Čepinskis išvyko į Maskvą. Gruodžio 28 d. dalyvavo Belkanto fondo rengiamame Johano Sebastiano Bacho festivalio iškilmingame koncerte Kremliuje. Kartu su šio festivalio orkestru atliko J.S. Bacho kūrinius, taip pat ir koncertą dviem smuikams su Rusijoje puikiai žinoma talentinga violončelininke Liudmila Kruzkova. Minėtasis koncertas dviem smuikams tokia sudėtimi buvo atliktas pirmą kartą.

„Šis koncertas buvo itin įsimintinas, ne tik dėl aplinkos ar iškilmingumo, bet ir dėl puikios publikos ir nuoširdaus jų įvertinimo, didžiausių ovacijų“, – įspūdžiais dalinosi Vilhelmas Čepinskis. Šis koncertas taip pat buvo transliuojamas Rusijos, Vokietijos, Ispanijos, kelių Artimųjų Rytų televizijų, taip pat koncertu mėgautis galėjo ir trijų radijo stočių klausytojai.

Klasikinės muzikos festivalis „Red Square Festival“ į savo programą įtraukė ir V.Čepinskio pasirodymą, kuris vyks jau sausio 4 d. išskirtinės smuiko solo partijos bus atliekamos tam puikiai tinkančioje aplinkoje – Aleksandro Puškino dailės muziejuje, kur tikriausiai ne vienas klausytojas išgirdęs lyriškus smuiko akordus prisimins ir didžio poeto eiles. Vilhelmas Čepinskis tikisi, kad ir šis pasirodymas bus puikus ir šilčiausiai priimtas publikos, kad Maskvoje sutikti Naujieji metai lems puikius kūrybinius pasiekimus 2011-ais.

„Tikiuosi, kad šie metai ne tik man, bet ir Lietuvai bus kupini naujų idėjų, kūrybiškumo ir dvasinės ramybės“, – atviravo Vilhelmas Čepinskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius