Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 27

Vis dar populiarumo viršūnėje esantis Haddaway pirmą kartą atvyksta į Lietuvą

18 metų. Būtent tiek prabėgo nuo nemirtingo Haddaway hito „What is Love“. Tačiau atlikėjo populiarumas neblėsta iki šių dienų. Iškalbingas faktas, kad anksčiau – kaip tų dienų muzikos ikona, dabar – kaip „90s“ muzikos simbolis, Haddaway koncertus visame pasaulyje vis dar rengia kas 3 dienas, po 120 per metus. Pagaliau, jis pirmą kartą atvyksta ir į Lietuvą.
Atlikėjas Haddaway
Atlikėjas Haddaway / Organizatorių nuotr.

Muzikos milijonieriaus koncertas įvyks jau spalio 22 d. Vilniaus klube „Nesė pramogų bankas“. Tą vakarą viena ryškiausių „90s“ muzikos žvaigždžių taps pagrindine teminio koncerto „I Love The 90‘s“ vinis, tačiau tikrai ne vienintelė. Tai bus pirmasis labai populiaraus paskutiniojo XX a. dešimtmečio judėjimo renginys Lietuvoje – išbaigtas iki smulkmenų. Jau netrukus bus paskelbta visa būsimo renginio programa, kuri tikrai turėtų nustebinti.

Poliglotas iš Karibų, sudrebinęs popso pasaulį

Anglų, olandų, prancūzų, vokiečių kalbomis kalbantis Alexander Haddaway gimė Karibuose – Trinidade ir Tobage, politikos ir istorijos mokslų doktorantūrą baigė JAV, bet perspektyvią valdininko ateitį iškeitė į... stulbinančią muzikinę karjerą Vokietijoje. Taip trumpai galima aprašyti itin aukštu intelektu pasižyminčio vaikino gyvenimą.

Nepraėjus net ketveriems metams nuo persikėlimo iš JAV į Vokietiją, Haddaway sukūrė stebuklą – išleido debiutinį akimirksniu platininiu tapusį albumą „Haddaway“. Vos per keletą mėnesių Alexander tapo geidžiamiausiu atlikėju ir konkuravo su tuo metu karaliavusiomis Mariah Carey ir Whitney Houston. Netrukus į Lietuvą atvyksiantis popso vunderkindas super hitus kūrė vieną po kito: „I Miss You“, „Rock My Heart“, „Catch A Fire“ ir aišku, „What is Love“. Iš viso pardavė beveik 30 milijonų įrašų.

Nors visa tai vyko beveik prieš du dešimtmečius, 46-erių Haddaway toliau renka minias. Per visą šį laiką jis išlaikė savo šlovę. Atlikėjas labai dažnai koncertuoja ir yra vadinamas gyva popso legenda, tūkstančius kartų matyta ir girdėta per TV, radiją bei „Youtube“. Šiame vaizdų įrašų tinke Haddaway dainos perklausytos milijonus kartų. Dėl jo koncerto Lietuvoje nebuvo paprasta susitarti,bet pavyko.

Dainuojantis sportininkas

Buvęs ne tik gabus studentas, bet ir sportininkas juokauja, kad visą pasaulį apskriejęs hitas „What is Love“ sugadino jo karjerą Amerikietiško futbolo bei fitneso sporto šakose, kadangi megažvaigžde tapęs Haddaway nebegalėjo dalyvauti varžybose. Susirinkę renginio dalyviai, kaipmat imdavo juoktis ir traukti populiariosios dainos eilutes.

Tarp muzikos ir sporto yra daug panašumų – jie suburia žmones, – teigia dainininkas, prisipažinęs, kad domėjosi ir Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato aktualijomis. „Kaip bebūtų gaila, bet vokiečiai gavo nuo jūsų “į kaulus„, ar taip pas jus sakoma?“, – juokiasi Haddaway, jau spėjęs iš savo pažįstamų lietuvių pasidomėti ir mūsų kalbos frazeologizmais. Juk užsienio kalbos – vienas iš svarbių atlikėjo pomėgių.

Tad jau spalio 22 d. išgirskite du dešimtmečius skambančius „I Miss You“, „Rock My Heart“, „What is Love“ gyvai. Pirmą kartą vykstantis „I Love The 90‘s“ padovanos ne tik ilgai derintą Haddaway koncertą, bet ir keletą netikėtų Lietuvos šou verslo atstovų pasirodymų.

Haddaway – „I Miss You“:

Haddaway – „Rock My Heart“:

VIDEO: Haddaway - Rock My Heart

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius