Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min skaitytojams – išskirtinis Viktoro ir Živilės Diawarų kvietimas į „Loftas Fest“

Paskutinįjį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 28 – 30 dienomis Vilniaus menų fabrikas „Loftas“ jau 4-tus metus iš eilės kviečia į unikalų ir vienintelį Lietuvoje miesto festivalį – „LoftasFest“. Organizatorių užmojai šiais metais kaip niekad dideli – čia įsikurs net 5-kios pasirodymų scenos, veiks kino zona ir bus įrengtas dizaino paviljonas.

Apie 2015-tųjų miesto festivalio koncepciją bei jo metu vykstančius renginius 15min.lt kalbasi su pagrindiniais festivalio kūrėjais – Viktoru ir Živile Diawaromis.

– Koks yra šių metų miesto festivalio formatas? Kas jame bus naujo?

– V.Diawara: Mūsų šūkis – „Festivalis turintiems akį“. Žinoma, kaip visada, turėsime stiprią muzikinę dalį. Tačiau šiais metais norime išnaudoti ir išryškinti turimas urbanistines erdves.

Žadame apjungti audiovizualinį meną kartu su muzika

– Ž.Diawara: Žadame apjungti audiovizualinį meną kartu su muzika. Mūsų idėja – kilti aukščiau žemės, išnaudoti stogus ir pastatus. Jau dabar dirbame su keletu menininkų, mėginame išpildyti šią viziją.

– V.Diawara: Apskritai festivalio teritorija plečiasi pagal tai, kiek šį kartą kiemo panaudosime. Bus 4-ios muzikinės scenos, taip pat scena skirta artistų pasirodymams, kino zona ir dizaino paviljonas.

„Loftas Fest“ / Festivalio organizatorių nuotr.
„Loftas Fest“ / Festivalio organizatorių nuotr.

– Ž.Diawara: Kadangi festivaliui jau 4-ri metai, norime viską išsigryninti. Šiais metais kino zoną rengiame kartu su „Pasakos“ kino teatru. Atsivešime iš jų didelį ekraną, kuris yra „Kine po žvaigždėmis“ kartu su „pušku pušku“ sėdmaišiais.

Bus net 4 nauji filmai, taip pat trumpametražių filmų ir muzikinės dokumentikos programa

Žadame stiprią kino programą. Bus net 4 nauji filmai, taip pat trumpametražių filmų ir muzikinės dokumentikos programa. Viskas vyks lauke, po atviru dangumi.

O dizaino paviljonas turėtų priminti „UpTown“ „marketus“ (red. turgavietes). Jis bus atskiroje zonoje, lauke.

Tikimės, kad bus geras oras, ir orientuosimės į vasarinius išpardavimus, ir tai bus gera proga dizaineriams pristatyti savo kolekcijas. Šiais metais pakvietėme ne tik lietuvių rūbų dizainerių, bet ir dizainerių iš kitų Baltijos šalių.

– O gal bus galima laipioti ant stogų? Ar ant jų bus įrengtos įvairios meninės instaliacijos?

– V.Diawara: Ne, laipioti griežtai bus draudžiama (juokiasi). Tiesiog naudosime visą erdvę, kurią turime (o juk turime daug stogų), ant jų bus montuojamos meninės instaliacijos.

Siekiame apšvietimą panaudoti taip, kad išryškėtų tam tikros įspūdingos konstrukcinės detalės. Kai viskas naktį apsišviečia, „Lofto“ teritorija atrodo visiškai kitaip. Tad tai bus tokia meninė ekspozicija lauke.

– Kokioms muzikos kryptims ar žanrams bus skirtos šios 4-rios muzikinės scenos?

– V.Diawara: 2-vi scenos bus skirtos gyvai muzikai. Viena bus lauke, o kita – „Lofto“ viduje. Šiais metais didelį dėmesį skirsime techno muzikai. Didžiojoje salėje („Index hall“) bus pastatyta techno scena.

Šiais metais didelį dėmesį skirsime techno muzikai

Kadangi šiais metais pradėjome organizuoti techno renginius, matome, kad jau turime tam tikrą auditoriją, kuriai patinka ši sritis.

Bus labai stipri programa, atvažiuoja žymūs techno atlikėjai iš Vokietijos, Anglijos, Italijos, Portugalijos. Taip pat turėsime gyvai atliekamos elektroninės muzikos sceną („Ceche 48“).

Tiesa, reikia nepamiršti vieno svarbaus elemento, jog šis festivalis vyksta kartu su konferencija „What's Next in Music“, t.y. kuri vyks tuo pačiu metu festivalio teritorijoje, tik atskiroje erdvėje (radijo loftuose).

– Ž.Diawara: (...mes bendradarbiaujam su kitais aplinkiniais kaimynais...)

– V.Diawara: Konferenciją rengiame tam, kad galėtume pasikalbėti apie tai, kas dabar yra aktualu muzikiniame pasaulyje. Bus išties nemažai delegatų ir rėmėjų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio, kas, atrodo, grupėms turėtų būti labai aktualu.

Konferencija yra nemokama, ir į ją galės patekti visi, nepriklausomai nuo to, ar jie turi bilietą į „LoftasFest“

Čia susirinks žmonės, kurie atstovauja panašius klubus ir kultūros centrus į „Loftas“. Kadangi dabar dalyvaujame tokioje asociacijoje „Europe Club“, kuri vienija multifunkcinius centrus, kurie ieško naujų talentų, turėsime atstovų iš Vengrijos, Austrijos, Olandijos, Anglijos, Prancūzijos, Lenkijos, Latvijos.

Mes norime panaudoti šitą platformą, kurią turime, kad galėtume pristatyti Baltijos šalių muzikos sceną, nes tai gera proga atlikėjams pasirodyti, ir gal iš to kažkas gali gautis, kažkas gali susidomėti jų muzika.

Kadangi daugumą tų delegatų jau pažįstame iš anksčiau, pasirūpinsime, kad jie ateitų į koncertus, pamatytų tas grupes. Bet šiaip konferencija skirta plačiai muzikinei bendruomenei – tiek muzikantams ir atlikėjams, tiek vadybininkams, garso operatoriaims ir visiems, kas susijęs su muzikiniu pasauliu, gyvo garso koncertais.

Konferencijoje vyks seminarai, dirbtuvės, diskusijos, keli atlikėjai, kurie dalyvauja festivalyje, skaitys paskaitas ar dalins interviu. Taip pat vyks demo įrašų perklausos: bus galima atsiųst savo demo įrašą, ir profesionalai išsakys savo nuomonę. Tai iš tikrųjų turėtų būti labai įdomu.

– Ž.Diawara: Tik svarbu iš anksto užsiregisturoti į konferenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius