Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min skaitytojams – išskirtinis Viktoro ir Živilės Diawarų kvietimas į „Loftas Fest“

Paskutinįjį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 28 – 30 dienomis Vilniaus menų fabrikas „Loftas“ jau 4-tus metus iš eilės kviečia į unikalų ir vienintelį Lietuvoje miesto festivalį – „LoftasFest“. Organizatorių užmojai šiais metais kaip niekad dideli – čia įsikurs net 5-kios pasirodymų scenos, veiks kino zona ir bus įrengtas dizaino paviljonas.

– Tačiau į konferenciją galės patekti visi, ar tik „LoftasFest“ dalyviai?

– V.Diawara: Konferencija yra nemokama, ir į ją galės patekti visi, nepriklausomai nuo to, ar jie turi bilietą į „LoftasFest“.

– Ž.Diawara: Tik svarbu iš anksto užsiregistruoti, kadangi salėje telpančių žmonių skaičius yra ribotas. (red. registracija kol kas dar neprasidėjo) Manome, jog salė turėtų būti užpildyti. Juo labiau, jog bus kalbama ir apie muziką kine, reklamoje, muzikos panaudojimą socialinėje medijoje ir kt.

– Ar tai bus vienas iš tų festivalių, į kuriuos turi ateiti iš anksto susiplanavęs, kur nori eiti? Jeigu viskas vyksta tuo pačiu metu...

– V.Diawara: Ne, festivalis kol kas yra taip sudėliotas, jog stilistiškai panašios scenos vienu metu neveiks, t.y. kol viena scena veiks, kitoje scenoje vyks pasiruošimas. Arba tai bus visiškai skirtingos programos: gyva muzika ir techno tuo pačiu metu. Kadangi auditorijos yra skirtingos, manau, jog problemų tikrai nekils.

– Ž.Diawara: Be to, teritorija nėra didelė. Gali pasiklausęs vieno, greitai pereiti į kitą sceną. Mes ir turime tokį vidinį norą, kad žmonės šiek tiek „pasimaišytų“: techno gerbėjai ateitų į gyvus grupių pasirodymus ir atvirkščiai.

„Loftas Fest“ / Festivalio organizatorių nuotr.
„Loftas Fest“ / Festivalio organizatorių nuotr.

– Ką iš šių metų festivalio muzikinės programos galėtumėte išskirti?

– V.Diawara: Mūsų pagrindiniai atlikėjai, kuriais labai didžiuojamės, yra „Young Fathers“ – grupė, kuri Anglijoje laimėjo „Mercury prize“, kas yra tikrai labai didelis pasiekimas, nes tokie atlikėjai kaip James Blake, „The XX“ ir daugybė kitų grupių, kurios laimėjo šį prizą, tikrai įsitvirtino muzikiniame pasaulyje.

pagrindiniai atlikėjai, kuriais labai didžiuojamės, yra „Young Fathers“ – grupė, kuri Anglijoje laimėjo „Mercury prize“

Kai jie šitą prizą laimėjo tai labai išpopuliarėjo ne tik Europoje, bet ir JAV, ir jų turai vis didėja. Aš džiaugiuosi, kad pavyko mums juos pagauti būtent šiuo momentu, nes manau, kad kitais metais tą padaryti bus jau daug sunkiau.

„Young Fathers“ atlieka labai įspūdingus ir energingus gyvus pasirodymus, ir aš manau, jog publika (net ir ta, kuri nelabai apie juos žino ir tik dabar spėsi kažkiek pasiklausyti) juos labai entuziastingai sutiks.

Taigi, jie bus pagrindiniai mūsų penktadienio programos „headlineriai“ (red. įžymybės) kartu su „Fort Frances“ – grupe, kuri labai išpopuliarėjo Lietuvoje su savo daina „Summertime“. Mes šitą dainą dažnai naudojame savo „Vasaros terasos“ reklamose.

Labai džiaugiamės, nes jie iš Amerikos atskrenda tik į „LoftasFest“ ir tik čia pasirodys. Taip pat iš JAV turėsime dar vieną reperį – „Le1f“.

Į festivalį taip pat atvyksta didžėjus „Krafty Kuts“, grojantys nuo break beat iki hip hopo. Nelabai gali žinoti, ką jis gros, nes jis visą laiką skirtingus „setus“ turi (juokiasi), bet irgi džiaugiuosi, kad pavyko jį pasikviesti, nes kaip tik pas mus atgrojęs tą pačią naktį išskrenda į Kanadą, kur tęs savo turą.

Šiaip bus labai daug visokių atradimų. Gros tokios grupės, kaip „JoyCut“, kurias jau atradome ir norėjome atsivežti. Bus muzikantas „Long Arm“, kuris pas mus jau grojo, ir jo pasirodymas buvo didelis pasisekimas (mano nuomone, tai buvo vienas stipriausių pasirodymų šiais metais). Ir, aišku, bus daug lietuviškų atlikėjų.

Visą festivalio programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius