Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18-asis „Naujojo Baltijos šokio“ festivalis pristato jaunuosius talentus

Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriuje auganti šokėjų karta didžiausiame šalies šokio festivalyje „Naujasis Baltijos Šokis“ atskleidžia ne tik šokio meistriškumą, bet ir kūrybinius gebėjimus.
Šokis
Šokis / M.K.Čiurlionio menų mokyklos nuotr.

Jau antrą kartą šiame festivalyje moksleiviai turi galimybę  pademonstruoti meistriškumo pradmenis, išeidami į sceną kartu su garsiais Lietuvos ir pasaulio šokio artistais. Pernai netradicinėje prekybos centro „Europa“ erdvėje jaunieji šokėjai pristatė šokio kompoziciją „Vieno kąsnio improvizacija“, kuri sulaukė nemenko žiūrovų palaikymo ir puikių meno kritikų atsiliepimų. 

Aštuonioliktą kartą organizuodami „Naujojo Baltijos šokio“ festivalį, rengėjai vėl pakvietė dalyvauti ir mokinius. Šįkart jaunieji šokėjai pristato ir savarankiškus  kūrybinius darbus – choreografines miniatiūras. Mokiniai atrankai pateikė daugiau nei 30 etiudų. Komisija išrinko 14 autentiškų kūrybos darbų, kuriuos režisavo ir atlieka 4-12 klasių moksleiviai – būsimieji klasikinio ir šiuolaikinio šokio profesionalai.

Kai kurie mokiniai atsiskleidė šiemet, kiti jau keletą metų nepaliauja stebinti savo orginalumu, choreografine branda ir kūrybine fantazija, – sakė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė.

„Dalyvavimas tokio lygio festivalyje mokiniams yra didis išbandymas,  sustiprinantis pasitikėjimą savimi kaip kūrėju. Tai gera motyvacija ugdyti save kūrybiškoje plotmėje, šokyje matyti kur kas daugiau nei vien tik judesių kompozicijas, bet ir mintį, jausmą, idėją, papildomas išraiškos priemones.

Kai kurie mokiniai atsiskleidė šiemet, kiti jau keletą metų nepaliauja stebinti savo orginalumu, choreografine branda ir kūrybine fantazija. Manau, dar pora metų, ir keletas jų tikrai galės bandyti jėgas didesniuose choreografiniuose pastatymuose“, – mintimis dalinasi M.K.Čiurlionio menų mokyklos direktoriaus pavaduotaja baleto ugdymui, mokytoja choreografė Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė.

Žiūrovus jaunieji šokėjai žavi kūrybiškumu, įvairiausių temų ir muzikos pasirinkimu, nuoširdžiu ir begaliniu atsidavimu šokiui. Pačių sukurtose choreografinėse kompozicijose šokėjai atskleidžia savo asmenybę, charakterio savybes, kurios ne visada taip stipriai išryškėja šokant kitų choreografų kūriniuose.

Scenoje žydi gėlės, žiūrovas kviečiamas keliauti į sapnų karalystę, spręsti gyvenimo ir draugystės klausimus, suptis ant bangų, apsilankyti Amazonės džiunglėse, pasiklysti muzikoje ir vėl atrasti savąjį kelią paslapčių labirinte. Pasak „Naujojo Baltijos šokio“ rengėjų, tie, kas nori išvysti pirmuosius būsimųjų žvaigždžių darbus, turėtų nepralesti šios puikios progos atverti kraštelį uždangos į Letuvos choreografijos ateitį.

Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriaus mokinių improvizacijų vakaras Naujojo Baltijos Šokio festivalio repertuare –  jau šį šeštadienį, gegužės 10 d. 15.00 val. Šokio teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius