-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Kaziuko mugės prekystalių – moliniai ąsočiai ir masinės gamybos prekės

Šiųmetinė Kaziuko mugė tradicijų nelaužo – joje ir tautodailininkų bei amatininkų kūryba, ir mugės taisyklių nesilaikantys masinių gaminių prekeiviai. Tačiau kasmet besikartojantis mugės asortimentas lankytojų neatbaido – nors oficialus Kaziuko mugės atidarymas penktadienį buvo tik 15 val., spūstys Vilniaus senamiesčio pagrindines gatves užėmusiame „Kaziuke“ prasidėjo jau nuo vidurdienio.

Tarp medinių šaukštų, molinių ąsočių, verbų ir Kaziuko mugėje amžinai madingų papuošalų iš veltinio galima išvysti ir netikėtų stendų. Pavyzdžiui, loterijos „Teleloto“ ar bilietų prekybos įmonės „Tiketa“ palapines, atrodytų, turinčias mažai ką bendro su Kaziuko mugės dvasia ir tradicijomis.

Abi kompanijos rengė loterijas, kurių metų buvo galima laimėti jų produkciją (loterijos bilietus, kvietimus) ar kitus prizus – magnetukus, tušinukus, saldainius, marškinėlius ir kt.

VIDEO: Vilniuje prasidėjo tradicijų nelaužanti Kaziuko mugė

Primename, jog Kaziuko mugėje galima prekiauti nemasinės gamybos amatininkų dirbiniais, tautodailės ir dailiųjų amatų gaminiais, maisto produktais ir kitais etninio materialiojo paveldo gaminiais, pagamintais iš tradicinių žaliavų, naudojantis rankų darbu ir kitomis senosiomis arba jas atitinkančiomis naujomis technologijomis, išsaugant unikalias kokybines gaminių savybes ir sudėtį.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kaziuko mugė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kaziuko mugė

Pasak „Teleloto” prekybininkų, Kaziuko mugė yra susijusi su pramogomis, linksmybėmis ir gera nuotaika, o tam prekiauti liaudies paveldu, sukurtu prieš 100 metų, tikrai nėra būtina.

Anot minėtų įmonių atstovų, jų stendai su mugės taisyklėmis neprasilenkia. Pasak „Teleloto” prekybininkų, Kaziuko mugė yra susijusi su pramogomis, linksmybėmis ir gera nuotaika, o tam prekiauti liaudies paveldu, sukurtu prieš 100 metų, tikrai nėra būtina.

„Tiketos“ atstovai tikino, jog jų atstovaujama įmonė susijusi su menais ir, visų pirma, teatrais, o, pavyzdžiui, marškinėliai su Lietuvos atributika, kuriais yra prekiaujama mugės metu, yra riboto tiražo ir sukurti specialiai renginiui pagal „Tiketos“ dizainą.

Mugėje drąsiai prekiaujama masinės gamybos produkcija – nuo plastikinių namų apyvokos reikmenų iki grožio priemonių. Štai viena prekybininkė, greta muilų pardavinėjusi masinės gamybos antibakterinę želė rankoms, teigė, jog neturi kito pasirinkimo – muilų neperka, o iš kažko gyventi juk reikia. Moteris siūlė daugiau pasivaikščioti po Kaziuko mugę, mat, anot jos, taip daro daug kas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kaziuko mugė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kaziuko mugė

Šiųmetinėje Kaziuko mugėje yra ir naujovių. Viena jų – tai Rotušės aikštėje įsikūręs Žydų miestelis. Čia galima susipažinti su tradiciniais žydų amatais, apsilankyti audinių ir gramofonų parduotuvėse ar skalbykloje, įsigyti žydiškų suvenyrų bei paragauti tradicinių valgių.

Tačiau penktadienio dieną Žydų miestelis didesnio lankytojų susidomėjimo nesulaukė – menkai palapinėmis užpildytoje Rotušės aikštėje, kurioje galima susipažinti su Rumšiškių muziejų primenančiomis ir žydų kultūrą reprezentuojančiomis ekspozicijomis, su vilniečiais stumdytis neteko. Keistą įspūdį sukėlė ir šioje erdvėje išdygęs stendas su žydų anekdotais.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kaziuko mugė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kaziuko mugė

Tarp kitų šių metų mugės naujienų – Katedros aikštėje įsikūręs „Kaziuko vaikų pasaulis“, kur sekmadienį vyks edukaciniai užsiėmimai ir muzikiniai pasirodymai mažiesiems mugės lankytojams ir jų tėvams, o mados gerbėjus turėtų sudominti Maironio ir Vokiečių gatvėse įsikūrusi ir didelio dalyvių skaičiaus sulaukusi „Mados ir dizaino“ alėja.

Kaip ir kasmet, Kaziuko mugėje bus siekiama rekordų – Virgilijus Vaičiūnas iš 12 metrų ilgio rąsto mėgins išdrožti ilgiausią šaukštą.

Kaziuko mugė Vilniuje vyks iki kovo 6 d.

VIDEO: Kaziuko mugės prekeiviai: ši mugė – ne tik darbas
VIDEO: Prezidentė lankosi Kaziuko mugėje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius