Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunam bardų duetui įteikta penktoji Sauliaus Mykolaičio vardo premija

Penktadienio vakarą Vilniaus mokytojų namų kiemelyje įvyko jubiliejinio – dešimto dainuojamosios poezijos sezono uždarymas. Koncertas tapo viso praėjusio sezono trumpa retrospektyva.
Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas
Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pradėdamas renginį, vakaro vedėjas Juozas Žitkauskas pasidžiaugė, jog susirinkusius muzikos gerbėjus pasitikopuikus oras ir susirinkti galima lauke, nes jau buvo tapę tradicija sezoną palydėti uždarose patalpose. Publikos laukė šeši pasirodymai. Pirmasis scenoje pasirodė jau ir prieš dešimtį metų dainuojamosios poezijos svetainės koncertuose dalyvavęs aktorius Gediminas Storpirštis. Jis atliko ne tik savo kūrybos, bet ir poetų Donaldo Kajoko, Vytauto Mačernio bei Gintaro Grajausko dainas.

Savos kūrybos dainas atliko Gytis Ambrazevičius, Tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“ įvertintas geriausio naktinėtojo nominacija. Kiti vakaro metu pasirodę atlikėjai jau anksčiau buvo apdovanoti Sauliaus Mykolaičio vardo premija – Mindaugas Ancevičius pelnė šią nominaciją antraisiais jos teikimo metais, o Artūras Dubaka su Dominyka Adomaityte – pernai.

Netikėtumu tapo vedėjo bei G.Storpirščio nutrauktas jauno, tačiau perspektyvaus dueto Manto Zemlecko ir Kamilės Gudmonaitės pasirodymas – būtent jiems buvo įteikta penktoji S.Mykolaičio premija, mat norėta, jog paskutinę dainą jie atliktų jau kaip šių metų laureatai. S. Mykolaitis kaip atlikėjas debiutavo 2002 metais viename iš pirmųjų dainuojamosios poezijos svetainės koncertų. Todėl simboliškai jo vardo premija ir prizas už ryškiausią sezono debiutą yra įteikiamas būtent sezono uždarymo koncerte.

Koncertą vainikavo visuomet ypatingai publikos laukiamas ir šiltai sutinkamas Keistuolių teatro aktorius Andrius Kaniava su savo scenos bičiuliais – Aleksandru Tenu ir Sigitu Mickiu. Dainuojamosios poezijos svetainės koncertai Vilniaus mokytojų namuose vyksta nuo 2001 m. rudens. Juos jungia spalį vykstantis Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Gediminas Storpiratis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Gediminas Storpirštis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius