-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino vakaruose su kritike Izolda Keidošiūte – Holivudo legendos

Nuo rugsėjo 22 dienos kino teatre „Pasaka” prasideda naujas paskaitų ciklas su charizmatiškąja kino kritike Izolda Keidošiūte. Šį kartą „Kino vakarai su Izolda” skirti išsamiam legendinių Holivudo režisierių, tokių kaip Orsonas Wellesas, Charlie Chaplinas, Alfredas Hitchcockas, Stanley Kubrickas, Woody Allenas, Bobas Fosse, Francis Fordas Coppola, Martinas Scorsese, Stevenas Spielbergas, Joelis ir Ethanas Coenai, pristatymui.
Kino kritikė Izolda Keidošiūtė
Kino kritikė Izolda Keidošiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad jau tradicija tapusiuose vakaruose kino teatre „Pasaka” vyksta gyva ir visuomet nauja diskusija. Kiekvieno susitikimo temą pristatyti ir savo įžvalgomis pasidalinti renginio sumanytoja I.Keidošiūtė kviečia garbius ir įdomius Lietuvos kino pasaulio svečius. Šį kartą pirmoje ciklo paskaitoje, skirtoje amerikiečių kino legendai Orsonui Wellesui, viešės ir savo mintimis bei patirtimi su paskaitų klausytojais dalinsis lietuvių kino režisierius Gytis Lukšas. Holivudo meistrams dedikuotame kino vakarų cikle bus ir daugiau įdomių asmenybių, kurios dalinsis mintimis apie didžiųjų režisierių kūrybą bei įtaką šių dienų kultūrai.

„Praėjusiais metais paskaitų ciklai, skirti garsiausiems ir įtakingiausiems Europos kino režisieriams bei kino aktoriaus profesijai, sulaukė didelio kino mėgėjų susidomėjimo ir aktyvaus dalyvavimo. Šiais metais kino vakarų ciklą nusprendėme paskirti reikšmingiausiems Holivudo kūrėjams, ir, atrodo, neapsirikome, nes susidomėjimas paskaitomis viršijo visus lūkesčius, – projekto sėkme džiaugiasi kino teatro edukacinių projektų koordinatorė Agnė Adomėnė. – Žinoma, į dešimties paskaitų ciklą sutalpinti visas Holivudo legendas neįmanoma, o kūrėjų atrankos procesas tikrai sudėtingas ir subjektyvus, todėl jau dabar galvojame šią idėją tęsti ir kitą pusmetį pristatyti tuos režisierius, kurie šį kartą nebuvo pasirinkti.”

10 paskaitų ciklas „Kino vakarai su Izolda“ prasideda rugsėjo 22 dieną ir vyks kiekvieną ketvirtadienį, 18:30 val., kino teatre „Pasaka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius