Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą pirmą kartą atvyks britų regio muzikos virtuozai „UB40“

Kitų metų pradžioje pirmą kartą į Lietuvą atvyks Didžiosios Britanijos regio muzikos žvaigždės „UB40“. Grupė Lietuvos surengs du koncertus – vasario 18 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje ir vasario 19 d. Panevėžio „Cido“ arenoje. Į koncertą susirinkusius žiūrovus grupė džiugins puikiai žinomais ir laiko patikrintais kūriniais.
Regi muzikos virtuozai „UB40“
Regio virtuozai „UB40“ / Grupės archyvo nuotr.

„UB40“ – regio muzikos tėvai, legendinės senosios regio mokyklos atstovai, atliekantys taip vadinamą meilės ir taikos muziką, kuri puikiai tinka tiek norintiems atsipalaiduoti ir paskęsti muzikos garsuose, tiek ir nusiteikusiems linksmiau pašėlti.

„UB40“ susibūrė dar 1978 metais Birmingame. Įdomu tai, kad per savo gyvavimo metus iki 2008 metų grupėje nepasikeitė nė vienas iš aštuonių narių. Šiuo metu grupės sudėtis yra kiek pakitusi.

Nemažos sėkmės vyrų kolektyvas sulaukė ne tik gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, bet ir už jos ribų. „UB40“ laikoma viena daugiausiai albumų pardavusių grupių pasaulyje. Iki šiol jie pardavė jau daugiau nei 70 mln. įrašų.

Grupė per savo gyvavimo laikotarpį pristatė 50 singlų, kurie karaliavo tarp geriausių topų kūrinių. Lietuviams puikiai pažįstamos tokios jų melodijos kaip „Red Red Wine“, „Can‘t Help Falling in Love“, „I Got You Babe“ bei daugelis kitų.

„Ši grupė ir jos atliekamos melodijos labai mėgstamos ir mūsų bendrovės darbuotojų. Jie ir buvo vieni iš tų, kurie pametėjo mintį pasikviesti „UB40“ į Lietuvą“, – atskleidžia J.Vėželis.

2006 metais „UB40“ albumas „Who You Fighting For“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui. Per daugiau nei tris dešimtmečius trunkančią muzikinę karjerą grupė skleidė regio muziką ne tik gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, regio gimtinėje Jamaikoje, bet ir Rusijoje, Pietų Afrikoje, Amerikoje, Naujojoje Zelandijoje ir daugelyje Europos valstybių.

VIDEO: UB40 - Red Red Wine

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius