Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Užutrakį grįžta „Šokančios dainos“

Artėjant pavasariui, Užutrakio dvaras kartu su kamerinės vokalinės muzikos iniciatyvų grupe „United Voices“ ir radijo programa „Klasika“ kviečia į didelio pasisekimo sulaukusį užburiantį projektą „Šokančios dainos“.
Jonas Sakalauskas, Birutė Asevičiūtė, Eligijus Butkus
Jonas Sakalauskas, Birutė Asevičiūtė, Eligijus Butkus / „United Voices“ nuotr.

Organizatorių išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad tai – dainininko Jono Sakalausko, baleto šokėjo Eligijaus Butkaus ir pianistės Birutės Asevičiūtės pokalbis, kurį apjungia muzika, šokis, poezija ir teatras. Teatralizuota programa įtraukia klausytojus į dainų ir baleto šokio sūkurį: gražiausias L. van Beethoveno, M. Ravelio, S. Rachmaninovo, D. Šostakovičiaus dainas papildo poezija bei specialiai šiai programai sukurti choreografiniai numeriai.

Šiame projekte Eligijus Butkus metė iššūkį sau ne tik šokdamas mažoje kamerinėje aplinkoje, bet ir dainuodamas, o B. Asevičiūtė ir J. Sakalauskas ne tik muzikuoja, bet ir šoka, siekdami skirtingus žanrus apjungti į vientisą, išbaigtą pasirodymą. Tradicinis kamerinės muzikos koncertas praturtinamas neįprastu betarpišku renginio vedimu, eilių skaitymu ir šokiu, kuriame atsispindi tiek klasikinio baleto, tiek šiuolaikinio šokio elementai.

Baleto artistas Eligijus Butkus 2010 m. už pasiekimus baleto mene apdovanotas garbingomis nominacijomis – „Auksiniu scenos kryžiumi“ bei „Operos švyturiu“, „Auksiniu scenos kryžiumi“ pagerbtas ir dainininkas, kompozitorius ir grupės „El Fuego“ narys Jonas Sakalauskas. Pianistė Birutė Asevičiūtė – tarptautinių konkursų laureatė, praėjusiais metais baigusi meno aspirantūrą.

Projekto premjera Užutrakio rūmų Gobelenų salėje sulaukė didžiulio pasisekimo bei puikių atsiliepimų, tad sėkmės ir lankytojų susidomėjimo paskatinti organizatoriai nusprendė pakartoti šį projektą. Ateityje menininkai planuoja parengti naujus, įvairių žanrų sintezę apimančius projektus.

„Nors Užutrakio dvaro sodybos rūmų restauracija dar tęsiasi, džiaugiamės matydami, jog neseniai restauruotos Gobelenų salės kamerinė erdvė jau pritraukia ir išskirtinius meninius projektus, ir gausybę lankytojų“, – įsibėgėjant koncertų sezonui Užutrakyje mintimis dalinasi Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos direktorius Gintaras Abaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius