Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atkeliavę kvapų menininkės Sissel Tolaas uoslės kūriniai gali šokiruoti

Gruodžio 15 d. 18.30 val. Vilniaus dailės akademijos (VDA) I a. ekspozicijų salėje „Titanikas“ (Maironio g. 3) bus pristatyti vienos garsiausių kvapų menininkės Sissel Tolaas uoslės kūriniai.
Sissel Tolaas
Sissel Tolaas / .

Kvapų menas daugeliu atvejų yra siejamas tik su parfumerija ir aromaterapija. Tik vieną kartą vyksiančiame S.Tolaas uoslės kūrinių pristatyme turėsime progą įsitikinti, kad kvapas kaip tekstas yra prasminis laukas ir teikiantis daug daugiau informacijos nei kiti pojūčiai, todėl Sissel sukurtų kvapų pauostymas paprastai visam laikui pakeičia uostytojo sąmonę.

S.Tolaas –  norvegų kilmės kvapų menininkė, daugiau kaip 20 metų dirbanti olfaktorinio meno srityje ir iki šiol žinoma ne tik kaip labiausiai provokuojančius kūrinius kurianti, einanti prieš normatyvumą ir nusistovėjusias higienos ir švaros filosofijas, bet ir kaip viena iš daugiausiai su žymiais mados dizaino kūrėjais („Chanel, „Ikea“, „Adidas“, „Louis Vuitton“) dirbanti menininkė. Ji taip ištreniravusi savo uoslę, kad jai jokių nemalonių kvapų nebėra likę, tačiau „įprastam“ uostytojui jos kūriniai dažnai yra ne tik šokiruojantys, bet ir priverčiantys susimąstyti apie savo paties kvapą, toleranciją ir aplinkos kvapus, kurių mes „nebeperskaitome“.

Menininkė – didelė provokatorė, todėl visada į jos kūrinius reikia „žengti“ pasiruošus patirti tai, kas gali išgąsdinti. Tačiau pasak S.Tolaas, „tai tik susiformavusios kultūrinės normos“, kurias galima peržengti ir atverti save visai kitam pasauliui.

Daugiau apie renginį rasite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius