Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau sekmadienį šurmuliuos pirmasis rudeninis „Blusturgis“

Jau tapo įprasta, kad „Blusturgis“, artėjant vasarai ar atėjus žvarbiam rudeniui, kraustosi iš vienos vietos į kitą. Deja, tik trečdalį metų turgus vyksta po atviru dangumi. Likusiais mėnesiais turgaus svečiai jau įprato rinktis Vilniaus senamiestyje esančio prekybos centro „Gedimino 9“ ketvirtąjame aukšte.
Blusų turgelio fotoakimirka
Blusų turgelio fotoakimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jau šį sekmadienį, spalio 10 dieną, 12–17 valandomis šurmuliuos pirmasis rudeninis „Blusturgis“, teigiama išplatintame pranešime.

Jau antrus metus gyvuojantis „Blusturgis“ vėl kviečia sekmadienio popietes leisti drauge: ieškoti antikvarinių dovanų, rankdarbių, įsigyti jaunų dailininkų paveikslų, išaugtų drabužių ir perskaitytų knygų, klausytis gyvos muzikos bei dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse.

Vienas iš pagrindinių blusų turgaus tikslų – daiktų keliavimas, judėjimas iš vienų šeimininkų pas kitus. Toks cirkuliavimas vieniems padeda „išsivalyti“ namus atsisveikinant su nebenaudojamais daiktais, kitiems – netikėtai atrasti bei įsigyti naujų įdomių daiktų. Be to, stabdo vis didėjantį, dažnai nereikalingą ar net besaikį vartojimą.

Blusturgio organizatoriai per ilgai ant „Blusturgio“ prekystalių užsibuvusius daiktus jau kelis metus atiduoda labdaros laukiančioms organizacijoms. Nuo šiol blusų turgaus draugus ir visus Vilniečius taip pat kviečia prisijungti prie šios socialinės akcijos ir net tik parduoti, bet ir dovanoti. Bendradarbiaujant su įvairiomis organizacijomis, renginio organizatoriai stengsis, kad nebereikalingi, tačiau vis dar tinkami naudoti drabužiai, buitinė technika, knygos, žaislai ir kiti daiktai keliautų ne į palėpes ar savartynus, o pas tuos, kuriems jų reikia labiausiai. Taigi ketvirtąjį sezoną „Blusturgis“ pradeda nauja akcija „Nenaudoju, todėl dovanoju“ ir visus ragina sekmadieniais ateiti į turgų ir atsinešti daiktų, kurie būtų paliekami prie specialaus akcijos stendo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius