Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos ant pasakos sparnų – Rusijos ledo šou ir Kinijos cirkas

Šį gruodį visų Lietuvos šeimų laukia net du stulbinantys šou – didžiuosiuose šalies miestuose karaliaus cirko artistai iš Kinijos ir pasakų ant ledo meistrai iš Sankt Peterburgo, Rusijos. Realybe virstanti tolimųjų Rytų legenda ir nuo pat vaikystės žinoma graži pasaka pripildys širdis pamažu artėjančio Kalėdų džiaugsmo.
Kinijos cirkas
Kinijos cirkas / Organizatorių nuotr.

Pirmieji svečiai, sveikinsiantys su Kalėdomis Lietuvos publiką – išskirtinio reginio meistrai – Didžiojo Kinijos cirko artistai. Sukaupę amžių patirtį, išvystę neįtikėtiną miklumą ir lankstumą, jie visuomet priverčia publiką aikčioti iš nuostabos. Prieš pat Kalėdas į Lietuvą atvyks ir išskirtinio pasisekimo Rusijos ir kaimyninių šalių scenose sulaukiantis Sankt Peterburgo Ledo teatras, kuris itin meistriškai visiems gerai žinomą pasaką „Smaragdo šalies burtininkas“ perkėlė ant ledo. Rusijos ir Kinijos Kalėdų šventės kūrėjai Lietuvą aplankys gruodžio 19–23 dienomis.

Didingas Rytų šalies menas kaip ant delno

Pasak pačių Kinijos cirko meistrų, sakyti, kad jie išmano cirko amatą, būtų tikras nuvertinimas – jie tuo gyvena, dažniausiai nuo visai mažų dienų. Ypač stulbina akrobatų pasirodymai – dešimtys ore besisukančių merginų ir vyrų, spalvingi kostiumai, emociją sustiprinanti muzika. Visa tai tarsi nukelia į kitą – svajų pasaulį, kuriame lengvučiai it pūkai akrobatai supasi ant lynų ir rodo netikėčiausias figūras. Ką jau kalbėti apie akimirksniu statomas žmogiškąsias piramides... O gal šiemet svečiai iš Kinijos, užuot kūrę didingą statinį, sulips tarsi Kalėdų eglė, sužibėsianti dešimtimis tikrų žvakių?

Didžiojo Kinijos cirko meistrai ne tik pasižymi puikiu fiziniu pasirengimu, bet ir stulbinančia reakcija bei vikrumu. Žodžiais sunku nusakyti, kaip jų pasirodymuose atgyja metaliniai žiedai, lėkštės ir kiti daiktai, skriejantys į orą ir tarsi bumerangai grįžtantys cirkininkams atgal į rankas.

Ne tik vaiką, bet ir suaugusįjį nustebins liepsnojantys Kinijos drakonai, kiti neapsakomi gyviai, tarsi kilę iš pačių spalvingiausių šios Rytų šalies legendų. Tarptautiniuose konkursuose palankių įvertinimų sulaukęs cirkas taip pat atsiveža tikrus magus, pantomimos meistrus, įgudusius dviratininkus. Aišku, kaip ir kiekviename cirke, neapsieis be staigmenų. Juk tada publikos aplodismentai skamba garsiausiai. Ne veltui Didžiojo Kinijos cirko pasirodymai laikomi vienais efektingiausių iš visų tų, kurie atvežami į Europą.

Į magišką kelionę Geltonų plytų keliu

Visa šeima negalės atplėšti akių nuo Rusijos artistų rodomo „Smaragdo šalies burtininko“. Aleksandro Volkovo knygos motyvais pastatytas ledo spektaklis primins galbūt kiek primirštą pasakojimą apie mergaitę Elę (originalioje amerikiečių rašytojo Lymano Franko Baumo knygoje jos vardas Dorotė), jos nuotykius, pažintį bei kelionę su ištikimais bičiuliais. Šokdami ant ledo suksis Kaliausė ir Geležinis Medkirtys. Net Bailusis Liūtas iš visų jėgų kabinsis nagais į žvilgantį ledą.

O ar pamenate, koks jis, Didysis ir Baisusis Burtininkas Gudvinas iš Smaragdo miesto? Itin vaizdingame šou netrūks įspūdingų šviesų, dekoracijų, nuotaikingų kostiumų ir net šiek tiek parako. Svečiai iš Sankt Peterburgo žada pasaulinio standarto specialiuosius efektus, suderintus su modernia muzika ir choreografija. Spektaklis patiks tiek mažiesiems, tiek išlavintą skonį turintiems jų tėvams. Daugiau kaip du dešimtmečius gyvuojančio Ledo teatro atstovai įsitikinę – nuostabiai ant ledo besisukantiems artistams nėra jokių kalbos barjerų, mat jų meistriškumas leidžia pasakoti istorijas net be žodžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius