Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno teatralai išsidalins „Fortūnas“

Šiuo metu Kauno rotušėje susirinkę miesto teatralai pradeda švęsti Tarptautinę teatro dieną. Ta proga jau ne pirmi metai Kauno rotušėje miesto aktoriams ir režisieriams bus išdalinti tradiciniai apdovanojimai – „Fortūnos“ statulėlės ir diplomai.
„Fortūnos“ statulėlė
„Fortūnos“ statulėlė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Skulptoriaus Stasio Žirgulio sukurtos statulėlės kasmet Tarptautinės teatro dienos proga įteikiamos miesto teatralams, praėjusį sezoną sukūrusiems įsimintiniausius darbus.

Šiemet komisijos sprendimu „Fortūnos“ statulėlės atiteks aktorei Kristinai Siurblytei (Kauno valstybinis muzikinis teatras), sukūrusiai pagrindinius vaidmenis operetėse „Markizė Pompadur“ bei atnaujintame „Vienos kraujyje“, aktoriui Aleksandrui Rubinovui (Kauno kamerinis teatras) už Hitlerio ir Fudzi vaidmenis monospektaklių dilogijoje „Hitleris ir Hitleris“ bei „Koba“. „Fortūną“ į namus išsineš ir Kauno valstybinio dramos teatro aktorė Vilija Grigaitytė (už Sekretorės Odetės vaidmenį komedijoje „Tegyvuoja Bušonas“). Statulėlės atiteks ir jos kolegoms iš Kauno dramos teatro – aktoriui Sigitui Šidlauskui (už vaidmenį dramoje „Šmėklos“) bei režisieriui Agniui Jankevičiui (už dramos „Akmenų pelenai“ režisūrą). Kauno valstybinio lėlių teatro režisieriui Olegai Žiugždai „Fortūnos“ statulėlė bus įteikta už spektaklį vaikams „Didžiosios girios šeimynėlė“.

„Padėkos Fortūnomis“ šiemet skirtos dviems iškiliems teatralams: režisieriui Jonui Jurašui – už už nuopelnus Lietuvos teatrui ir spektaklio „Antigonė Sibire“ sukūrimą bei choreografei, šokėjai ir pedagogei Kirai Katerinai Daujotaitei – už išraiškos šokio Lietuvoje įdiegimą ir puoselėjimą.

Dar 5 Kauno teatrų kūrėjams bus įteikti „Fortūnos“ diplomai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius