-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvoje vėl skambins pianistas Kultyševas

Praėjusiais metais sudrebinęs Lietuvos klausytojus, pasaulinio garso pianistas Miroslavas Kultyševas (23 m.) sugrįžta į Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos koncertų sales. Sausio 31 d. Jis pasirodys Klaipėdos koncertų salėje, vasario 4 d. – Kauno filharmonijoje, vasario 5 d. – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.
Pianistas Miroslavas Kultyševas
Pianistas Miroslavas Kultyševas / Organizatorių nuotr.

M. Kultyševas atliks naują programą, kurioje skambės fantastiška M. Ravelio muzika, genialiojo S. Prokofjevo kompozicijos ir mistiškasis C. Francko kūrinys „Preliudas, Choralas ir Fuga“. Pianistas, be koncertų Klaipėdos koncertų salėje ir Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje, aplankys Kauno klausytojus, pasirodydamas atnaujintoje Kauno filharmonijoje.

Vaikystėje lyginamas su V. A. Mocartu

M. Kultyševas groti fortepijonu pradėjo labai anksti – nuo 6-ių metų. Būdamas vos 10-ies, pianistas debiutavo didžiojoje scenoje ir kaip solistas grojo kartu su Sankt Peterburgo simfoniniu orkestru, diriguojamu žymiojo Jurijaus Temirkanovo. Dar vaikystėje išskirtinių gabumų jaunojo pianisto talentą kritikai lygino su genialiuoju V. A. Mocartu.

Pasaulinis pripažinimas

M. Kultyševas 2007 m. tapo Maskvoje vykusio XIII-ojo tarptautinio P. Čaikovskio konkurso nugalėtoju. Laimėjimas jam atvėrė duris į garsiausias pasaulio scenas. Jaunasis pianistas vadinamas klasikinės muzikos sensacija, jo pasirodymai pritraukia pilnas sales klausytojų ir sulaukia muzikos kritikų liaupsių. Vien pernai atlikėjas koncertavo Vienos „Musikverein“, Montreux festivalio, Zalcburgo „Mozarteum“, Maskvos konservatorijos ir Sankt Peterburgo filharmonijos salėse. Šiais metais kartu su orkestru jis pasirodė Pietų Korėjoje ir Japonijoje.

Koncertuose emocijų antplūdis

M. Kultyševo koncertuose visada tvyro nepaaiškinama energija. Jo pasinėrimas į muziką užburia klausytojus. „Nuo pirmųjų jo išgautų garsų salėje įsivyrauja mirtina tyla ir prasideda muzikos magija, užhipnotizuojanti visus klausytojus“, - prisiminimais apie buvusius atlikėjo koncertus Lietuvoje dalijosi koncerto organizatoriai „Naujoji muzikų karta“. Šį kartą rengėjai M. Kultyševo koncertuose prognozuoja rekordinį skaičių klausytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius