Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LVSO ir bohemiečiai tęsia operų pastatymus, juos palaiko Lietuvos menininkai

LVSO ir bohemiečiai teigia, kad kultūros viceministro Deivido Staponkaus požiūris, neva LVSO neturėtų užsiimti operų statymu, yra nepagrįstas, todėl jų kūrybinė veikla toliau tęsiąsi. Juos palaiko Lietuvos menininkai, savo paramą orkestro ir bohemiečių veiklai išreiškę atvirame laiške šalies valdžios institucijoms.
Bohemiečiai
Bohemiečiai / Organizatorių nuotr.

„Mes toliau planuojame, kuriame, ruošiamės naujam Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“ pastatymui kovo pradžioje. Juk negalime leisti, kad nepelnytais kaltinimais būtų sugriauta tai, ko pasiekėme tikrai sunkiu darbu“, – sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

LVSO vadovas Gintaras Rinkevičius sako, kad nauji bohemiečių ir LVSO projektai ir toliau bus remiami privačių rėmėjų lėšomis, be kurių paramos nebūtų įvykęs nė vienas spektaklis.

„Mus ir mūsų rėmėjus žeidžia klaidinga kultūros viceministro informacija. Nepaisant to, einame į priekį, nes LVSO ir bohemiečių darbu nuoširdžiai tiki ne tik mūsų kolegos menininkai, rėmėjai, bet svarbiausia – žiūrovai, kurie užpildo spektaklių sales“, – sako G. Rinkevičius.

Jo teigimu, skaičiai kalba patys už save – per ketverius metus penkiems operų pastatymams didžiausios Lietuvos įmonės paskyrė 2 mln. 142 tūkst. litų lėšų, kurios sudarė 90 proc. visų spektaklių pastatymo biudžetų. Tuo tarpu Kultūros ir sporto rėmimo fondas bei Kultūros ministerija tam skyrė 220 tūkst. litų.

Todėl, pasak G. Rinkevičiaus, p. Staponkaus teiginys, kad pastatymams yra naudojama tik 21 proc. lėšų, yra klaidingas.

„Sukūrėme tokį meno paramos modelį, pagal kurį su rėmėjų pagalba sukurtas aukščiausios kokybės meno produktas gali gyvuoti pats. Kai spektakliai pastatyti, mūsų pagrindiniai rėmėjai yra žiūrovai, kurie jau ketverius metus gausiai lanko mūsų spektakliais“, – sako LVSO vadovas.

Dvidešimt žymių Lietuvos menininkų, Nacionalinės premijų laureatų, šalies Prezidentei, Ministrui pirmininkui, Seimo pirmininkei ir Kultūros ministrui šiandien išplatino atvirą laišką. Jie reiškia susirūpinimą dėl viceministro pozicijos ir paramą G. Rinkevičiaus vadovaujamo LVSO bei bohemiečių veiklai.

„Maestro G. Rinkevičius, jo vadovaujamas orkestras ir bohemiečiai turi didžiulį kūrybinį potencialą ir pakankamai ryžto, kad įgyvendintų savo siekius. Išreikšdami paramą kolegoms norime, kad tą jų ryžtą bei valią kurti palaikytų ir valstybės institucijos, kurios leistų LVSO užtikrinti veiklos tęstinumą ir augimą“, – rašoma menininkų laiške.

G. Rinkevičius kartu su LVSO ir bohemiečiais nuoširdžiai dėkoja menininkams už moralinę paramą ir Lietuvos žiūrovams, kurie savo dideliu susidomėjimu suteikia galimybę įgyvendinti kūrybines idėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius