Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moksleivės per Lietuvą paskleidė šypsenos epidemiją (nuotraukos)

Po visą Lietuvą liepos 12–17 dienomis sklido nuotaikinga „Šypsenos epidemija“, raginusi žmones pralinksmėti ir padovanoti šypseną aplinkiniams. Antrą kartą rengiama akcija vyko penkiuose miestuose: Vilniuje, Alytuje, Kaune, Klaipėdoje ir Nidoje. Jos metu buvo užkrėsti net 5 595 žmonės.
„Šypsenos epidemija“ Kaune
„Šypsenos epidemija“ Kaune / Eglės Račkauskaitės nuotr.

Pasak idėjos autorės, abiturientės Ivetos Stukaitės, iniciatyva gimė visiškai netikėtai. „Vieną dieną su draugais sumąstėme praleisti kiek prasmingiau ir kaip nors pradžiuginti aplinkinius. Tikėjausi, kad geriausiu atveju susirinks keliolika žmonių, bet rezultatas pranoko visus lūkesčius. Tuomet 54 žmonės per 3 valandas šypsena užkrėtė 715 žmonių! Nuo tada pradėjau tikėti, kad ši pozityvi epidemija vieną dieną virs pandemija – pasauline akcija“, – sako I.Stukaitė.

„Šypsenos epidemijos" dalyviai – nepažįstami žmonės, kurie susirinkę sutartoje vietoje sužaidžia kelis susipažinimo žaidimus. Tai padeda įsiminti vieniems kitų vardus ir sukurti pozityvią bendruomenę. Iškart po trumpų žaidimų dalyviai pradeda skleisti užkratą – iš anksto pačių pasiruoštus lapelius su komplimentais, linkėjimais ir kitomis frazėmis, keliančiomis šypseną. Taip sukuriama didžiulė užkrėstųjų grandinė.

„Šypsenos epidemija" prasidėjo liepos 12 dieną Vilniuje. 40 dalyvių per tris valandas užkrėtė 1136 žmones. Kitą dieną Alytuje penkiolika dalyvių sugebėjo užkrėsti 539 miestiečius. Didžiausią pasisekimą akcija turėjo Kaune, kur savivaldybės leidimas akcijai rengti buvo gautas likus porai valandų iki pradžios. Laikinojoje sostinėje 60 dalyvių, tarp kurių buvo ir Kauno savivaldybės tarybos narių, šypsena užkrėtė net 2 329 miestiečius. Klaipėdoje susirinko 20 dalyvių, kurie sugebėjo užkrėsti 1 591 žmogų.

Paskutinė akcijos stotelė buvo Kuršių marios prie Nidos, kur leidžiantis Saulei į marias buvo paleisti balionai su žmonių norais rinktais visos akcijos metu ir taip buvo pažymėta akcijos pabaiga.

„Dar kovo mėnesį, organizuojant pirmą akciją Vilniuje, rezultatai pranoko lūkesčius. Šįkart po viso „Šypsenos epidemijos“ turo per Lietuvą ir padovanotų daugiau nei 5 000 šypsenų galiu drąsiai sakyti, kad ir vėl padarėme daugiau nei tikėjomės“, – šypsena spinduliavo akcijos organizatorė I.Stukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius