-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muzikinė dovana klasikos melomanams

Jau šiandien Kauno Valstybinėje Filharmonijoje fortepijono klavišai prabils giliomis emocijomis. Trumpam iš JAV į Lietuvą paviešėti grįžęs pianistas Andrius Žlabys, laukiamas ne tik draugų bei artimųjų, bet ir klasikinės muzikos mylėtojų.
Pianistas Andrius Žlabys
Pianistas Andrius Žlabys / Koncerto organizatorių nuotr.

Prasmingais muzikiniais sprendimais, savita interpretacijos kalba pasižymintis atlikėjas, jau daugel metų nekantriai laukiamas ištikimų gerbėjų, sausakimšai užpildančių koncertų sales. Šįvakar bei trečiadienį, balandžio 6 dieną, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje pianisto Andriaus Žlabio rankose prabils J.S.Bachas, L.Van Beethovenas, F.Chopinas, A.Bergas, C.Debussy, D.Šostakovičius, A.Partas.

Andrius Žlabys ir pasaulis

Pianisto Andriaus Žlabio pavardė pažįstama ne tik tėvynėje, bet su derama pagarba sutinkama ir kitose Baltijos šalyse, Skandinavijoje bei didžiosiose Europos valstyvėse, kaip antai Prancūzija, Vokietija, Italija, menininkas ne svetimas ir kituose žemynuose – JAV, Argentinoje, Japonijoje.

Užsienio spauda lietuvio pianisto atlikimą apibūdina tokiais epitetais: „...mąslus ir hipnotizuojantis...“ (Los Angeles Times), „...skoninga, iškalbinga, absoliučiai pavergianti interpratacija...“ (New York Times), „Puikios technikos ir romantinio temperamento virtuozas grojo kaip tikras XIX amžiaus klaviatūros didmeistrių palikuonis...“ (The Cleveland Plain Dealer).

Savo biografijos puslapiuose įrašęs garsias mokytojų pavardes (Seymouras Lipkinas, Andre Laplante, Sergey Babayan  ir kt.), lydėjusias pianistą į karjeros aukštumas, būdamas daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas, garsiausiose pasaulio koncertų salėse (Avery Fisher Hall ir Carnegie Hall (Niujorkas), Concertgebouw (Amsterdamas), Teatro Colón (Buenos Aires), Wigmore Hall (Londonas), Musikverein (Viena) ir pan.) lepinamas gausių aplodismentų – pianistas Andrius Žlabys, liko ištikimas savitam dvasingam muzikos pajautimui. Atlikėjas taip ir netapo išpuikęs solistas, greičiau nuolankus meno šventovės sergėtojas, savo profesionalumu atskleisdamas giliausias muzikos prasmes ir atsispirdamas žmogiškąjai silpnybei savo, kaip atlikėjo, meistriškumą demonstruoti kompozitorių sąskaita.

Kelias į profesionalumą

Dar paauglystės metais, mokantis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, Andrių sužavėjęs kompozitorius Johanas Sebastianas Bachas bei užvaldęs jaunąjį muzikantą savo gilia filosofija, byloja apie anksti prabudusią profesinę pianisto brandą. Su metais, geriausiose užsienio mokyklose kaupa patirtis, bendradarbiavimas su žymiais solistais: Hilary Hahn (smuikas), Yuri Bashmet (altas), Gidonas Kremeris (smuikas), praturtino atlikėjo muzikinę pasaulėjautą, subrandino pianistą kaip išties intelektualų, savitą muzikinį braižą puoselėjantį menininką.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius