Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos ir sporto festivalyje „Spartakiada“ šį savaitgalį – ir paskaitos bei dirbtuvės

Jau šį savaitgalį, liepos 23–25 dienomis, Molėtų rajone esančią kaimo turizmo sodybą užlies elektronikos garsai, sirgalių šūksniai ir geros nuotaikos lavina. Čia įvyks trečiasis muzikos ir sporto festivalis „Spartakiada“, į kurį kviečia tinklalapis Djscene.lt ir komanda „K.U.B. Collective“.
„Spartakiados“ akimirka
„Spartakiados“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Trijose scenose – per 70 atlikėjų

Organizatorių pranešime spaudai teigiama, kad planas viršytas su kaupu – festivalio scenose „Spirk“, „ZIP FM Nerk“ ir „Atlaikyk“ pasirodys daugiau nei 70 didžėjų, gyvų atlikėjų ir grupių. Be jau anksčiau vardintų ir laukiamų „Jahcoozi“ ir MC Kemo su Triad iš Vokietijos, The Advent iš Didžiosios Britanijos bei originaliausių Lietuviškos scenos atstovų „Empti“, „Silence Music“, „Happyendless“, renginio programa pasipildė ir naujais aštriais vardais. Tai – rūgštų techno kuriantis Assassid ir naujas disco propaguotojo Martin Virgin projektas „Proper Heat“.

Visą šeštadienio dieną prie „ZIP FM Nerk“ scenoje, kuri bus įrengta tiesiog ant Ešerinio ežero kranto, reggae, soul ir funk plokšteles keis Tomas Boo, Noruišis, Deneez ir kiti patirties su kaupu turintys didžėjai. Abu festivalio rytus – šeštadienio ir sekmadienio – čia atitinkamai pasitiks ir savo laiko visiškai neribos Vidis („Silence Music“) ir Saulty („Downtown Party Network“).

Pagrindinėje „Spirk“ scenoje šeštadienio dieną, kai vyks visos pagrindinės sporto varžybos, galimybę save pristatyti turės jauni didžėjai, kuriems skirta „Open Decks“ programa. Čia pasirodys daugiau nei 10 naujų talentų.

Keturi čempionatai, meno dirbtuvės ir naudingos paskaitos

Jei pirmaisiais „Spartakiados“ metais pagrindinis sportinis akcentas buvo futbolo taurės „DJ Golas“ varžybos, šiemet reikalai gerokai išsiplėtė. Šeštadienį vyks ir gatvės krepšinio turnyras „DJ Kablys“, ir tinklinio čempionatas „DJ Setas“, ir estafetės „DJ Pičas“, kuriose teks įveikti beveik kilometro ilgio kliūčių ruožą. Į visas šias varžybas dalyviai jau registruojasi ir intensyviai treniruojasi.

Neplanuojantiems – kiti sportiniai veiksmai. Bus galimybė „15 minučių“ erdvėje lošti gigantiškais šachmatais, išbandyti save stalo tenise, badmintone ir visaip kitaip treniruoti vakarėlių išvargintus kūnus.

Meninėje „Spartakiados“ zonoje judesys taip pat garantuotas ištisą šeštadienį. Bus galima išmokti ausų mankštos, dalyvauti vaizdo dirbtuvėse, žiūrėti kiną, sužinoti, kaip leisti muziką, mokytis groti būgnais, klausytis sporto istorijos Lietuvoje, mokytis perdirbti ir, kaip jau įprasta daugelyje festivalių, prisipirkti papuošalų ir kitų smulkmenų.

Svarbu žinoti

Stovyklautojai savaitgalį gyvens palapinėse arba „Spartakiados“ viešbutyje, kuriame dar liko kelios laisvos vietos. Maistu ir gėrimais festivalio organizatoriai pasirūpins už lankytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius