Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Naujajame Baltijos šokyje“ – išbandymas lietuviškam santūrumui

„Menų spaustuvėje“ bus pristatytas ko gero kontraversiškiausias festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ spektaklis – norvegų trupės „Winter guests“ projektas „Ydingieji“.
„Naujasis Baltijos šokis“
„Naujasis Baltijos šokis“ / Organizatorių nuotr.

Vakaruose sparčiai populiarėjantis režisierius Alanas Lucienas Oyenas savo pasirodyme eskaluoja agresijos, brutalumo, homoseksualumo temas ir neslepia, jog spektaklio idėja jam gimė viešnagės Lietuvoje metu.

„Šis spektaklis yra apie mus visus, apie neapykantą sau, kuri tapo kiekvieno mūsų kasdienybės dalimi. Rodau daug nuogo kūno, homoerotikos, agresijos, nešvankybių, tačiau tai tik priemonės, padedančios išryškinti skirtingus mano idėjos aspektus. Norėjau, kad šokis būtų ekspresyvus ir prikaustytų žiūrovo dėmesį. Pirmieji spektaklio štrichai gimė besilankant Vilniuje, tačiau tai nereiškia, kad Lietuvoje pamačiau kažką baisaus, kas paskatintų statyti šį pasirodymą. Ir lygiai taip pat nereiškia, kad „Ydingieji“ nėra aktualūs jūsų publikai“, – apie savo spektaklį pasakoja A.L.Oyenas.

Savo homoseksualumo neslepiantis režisierius spektaklyje šoka pats, kartu su savo partneriu, pasaulinio garso Izraelio trupės „Batsheva“ šokėju Leo Lerusu. Sudėtinga pasirodymo choreografija reikalauja itin didelio meistriškumo ir pasižymi stipriu emociniu bei dramatiniu užtaisu.

Įspūdingi A.L.Oyeno šokio spektakliai jaunam choreografui pelnė pripažinimą ne tik gimtojoje Norvegijoje, bet ir Vakarų Europoje. O pasirodymą „Ydingieji“ festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ parėmė Norvegijos meno taryba.

Be prieštaringųjų norvegų „Winter guests“ penktadienio vakarą savo debiutinį spektaklį „Šventė“ pristatys šokėja ir choreografė Rūta Butkus, o šeštadienį festivalį užbaigs Kauno šokio teatro „Aura“ premjera „Medėjos“ ir nuotaikingas Islandijos šokėjų spektaklis-projektas „Safari“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius