-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šių metų Velykas margučius ridenti Vilniuje siūlo tik prekybos centras

Tradicija švęsti Velykas viešuose renginiuose Vilniuje slopsta. Tradicinis renginys „Dangus margučių raštuose“ nevyks, miestas žada šventę tik per Atvelykį. Šiemet margučius ridenti sostinėje kviečia tik vienas sostinės prekybos.
V.Kudirkos aikštėje vyko velykinė šventė
2014 metais V.Kudirkos aikštėje vykusi velykinė šventė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus etninės veiklos centro paprastai organizuoto velykinio renginio „Dangus margučių raštuose“ per šiųmetes Velykas nebus. Pernai jis didelio susidomėjimo nesulaukė, tai galbūt buvo viena iš priežasčių, kodėl šiemet jo atsisakyta.

Margučių daužynių turnyras

Ši šventė paprastai vykdavo V.Kudirkos aikštėje miesto centre antrąją Velykų dieną. Šiemet Vilniuje margučius paridenti galima bus nebent prekybos centre „Ozas“. Čia pirmadienį nuo 14 valandos organizuojamas Margučių daužynių turnyras. Kaip renginį pristato jo organizatoriai, ketinama išrinkti stipriausią šių metų kiaušinį ir pagaliau išsiaiškinti, kuris kiaušinio galas – bukas ar smailas – yra stipresnis. Daužynėse kviečiami dalyvauti visi, atsinešę virtus ir numargintus vištų kiaušinius.

Prieš daužynes margučius bus galima ir ridenti ilgiausiu Lietuvoje loveliu, bent jau taip žada organizatoriai. Po daužynių čia koncertuos „Pinup Girls“.

Velykaičiai riedės, aitvarai kils

Šiemet Vilniuje margučius paridenti galima bus nebent prekybos centre „Ozas“. Čia pirmadienį nuo 14 valandos organizuojamas Margučių daužynių turnyras. 

Pirmadienis šventę dovanos ir Rumšiškėse, kur Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia į atbundančios gamtos – Velykų šventę. Susirinkusius linksmins ansambliai ir kapelos, linkėjimus bers lalautojai, Velykė dalins dovanas, bus organizuojami įvairūs žaidimai su margučiais. O šių, pasirodo, yra nemažai ir įvairių.

Tarkim, margučių-milžinų ridenimas, velykaičių nešimas per rąstą, „Velykinis krepšinis“ ir t.t. Vaikai pieš velykaičius, skraidins aitvarus. Vyks ir velykinė viktorina, galima bus išmokti marginti kiaušinius vašku, juos skutinėti.

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje Velykų aidai skambės dar ir po savaitės. Čia jauki ir šilta kasmetinė Atvelykio mugė „Angelų vaikai – su meile Jums“ vyks balandžio 12-ąją nuo 11 valandos.

Atvelykis su angelų vaikais

„Ar jūs galėtumėte įsivaizduoti, kiek reikia pastangų sukurti meno kūrinį mažomis vaiko rankelėmis su ypatinga Dievo dovana? Vaikai iš specialiųjų ugdymo įstaigų paruošė gausybę molio dirbinių, spalvotų papuošalų, gėlių žiedų ir daug kitokių smulkmenų, kurios papuoš jūsų namus ir džiugins gerumo kupinas širdis“, – taip renginį pristato organizatoriai.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./V.Kudirkos aikštėje vyko velykinė šventė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./2014 metais V.Kudirkos aikštėje vykusi velykinė šventė

Atvelykio šventę papildys tautinių šokių kolektyvai su specialiai paruošta programa „Mes šokdinsime pavasarį“, grupė A.N.T. demonstruos šiuolaikinius šokius, o „X faktoriaus“ finalininkai Žygis, Anžela bei vaikinų grupė „Benjami“ nustebins savo muzikine programa. Magijos nepagailės ir iliuzionistas Mantas Wizard.

Lietuvos edukologijos universiteto studentai šventės dalyvius mokys įvairių žaidimų, rengs kūrybines dirbtuves, pins etnografines apyrankes. Dar išsaugoję margučių šventės svečiai galės dalyvauti ridenimo varžytuvėse.

Mokytojų namų nuotr./Atvelykio šventė
Mokytojų namų nuotr./Atvelykio šventė Vilniaus mokytojų namuose

Čia bus ir jaunųjų gamtininkų bei ekologų augintiniai: žąsis, antis, vištytė Onytė, avis su 2 ėriukais, ožka su 2 ožkiukais, triušiukai, žiurkėnai, žiurkės, ežiukas Juozukas, šeškutė Tundi, Madagaskaro tarakonai Aloyzas ir Anzelmas, pelytė Zitutė su šeimyna, šinšila Zipis, degučių šeimyna, vėžliukai, nimfinė papūgėlė Kututis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius