-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po atostogų – spektaklio „Na-mai“ premjera

Rugsėjo 10 d. 20 val. Aukštosios Fredos (Kauno Botanikos sode) ir rugsėjo 12 d. 20 val. Žeimių (Jonavos raj.) dvaruose pristatoma šokio ir muzikos spektaklio „Na-mai“ premjera.
Rugsėjį – spektaklio NA-MAI premjera
Rugsėjį – spektaklio „Na-mai“ premjera. / Organizatorių nuotr.

Spektaklyje gilinamasi į visiems aktualią „namų“ tematiką – saugumo, vidinės atsvaros, gyvybinės ir kūrybinės energijos šaltinį. Į vientisą siužetinį audinį susiliejančiose choreografinėse ir muzikinėse miniatiūrose atpažįstami įvairūs aspektai, keliantys asociacijas su namais. Tyrinėjamos skirtingos namų sampratos dimensijos, žaidžiama asociacijomis ir prasmėmis. Namai – tai visą gyvenimą mus lydintys ir ypatingą prasmę turintys daiktai; tai prisiminimus ir jausmus keliantys kvapai; tai gyvenime atsikartojantis stebuklo ar paslapties išgyvenimo pojūtis; tai dar gyvas troškimas būti „nuogu“ – nebūtinai protingu, tačiau tikru; tai atpažįstamas pirmosios meilės patyrimas... ir suvokimas, kad tai – dar ne tai... Galiausiai namai – tai susitikimas su pačiu savimi – tuo viską žinančiu, tik dažnai pamirštu savasties aspektu, kurio ieškome visą gyvenimą lyg tos buvimo namie gerumo būsenos...

Anot projekto kūrėjų, nors dažnai kalbama apie gyvus vaikystės prisiminimus, iš tiesų – tai gyvas
vaikas mumyse, kuris visa prisimena... Tad pažiūrėkime į pasaulį vidinio vaiko akimis... kaip į stebuklą...

Spektaklyje plėtojamą žmogiškojo sąmoningumo tematiką projekto prodiuserė Audronė Molytė pradėjo dar naujosios operos projektu „Mitas konceptualiai“, kuris buvo sukurtas specialiai Šv. Jurgio bažnyčios erdvei Kaune. Šį kartą projektas kuriamas dvaro rūmų aplinkai, išsaugojusiai autentiškas architektūros detales – laiptus ir laiptų aikšteles, kurios spektaklyje virsta natūralia scenografija, kuria stilistinį savitumą ir autentiškumą, teikia užuominų apie vidinę žmogaus savastį.

Projektui sukurti susibūrė jauna ir ambicinga menininkų komanda. Choreografiją kuria Erika Vizbaraitė, specialiai šiam renginiui muziką rašo Rita Mačiliūnaitė, vokalo partiją atlieka solistė Nora Petročenko, šoka Agnė Ramanauskaitė, Paulius Tamolė, Erika Stundytė, Erika Vizbaraitė, violončele groja Giedrius Žukauskas. Kostiumų dailininkė Rūta Biliūnaitė. Projekto reklamos stilistiką sukūrė Kristina Žalnierukynaitė.

Pagrindinės projekto repeticijos vyksta inovatyviems menininkams visuomet draugiškos Vilniaus Menų spaustuvės patalpose, o rugsėjo pradžioje Vilniuje parengta spektaklio medžiaga bus perkeliama į Aukštosios Fredos ir Žeimių dvarų erdves.

Tad vyksta Lietuvos „vidinė globalizacija“: repeticijos — Vilniuje, premjera — Kaune ir Žeimiuose, atlikėjai iš Vilniaus, idėja — iš Kauno...

Bilietus platina „Bilietai Lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius