Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Senamiesčio Žiogas“ atsisveikins iki kitų metų

Nuo pat pirmųjų vasaros dienų dainuojamosios poezijos mėgėjams gerą nuotaiką dalinęs festivalis „Senamiesčio Žiogas“ ruošiasi baigiamajam penktojo sezono koncertui.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Ryšių istorijos muziejaus kiemelio vartai festivalio svečiams šiemet bus atverti paskutinį kartą. Baigiamajame „Senamiesčio Žiogo“ renginyje geromis emocijomis dalinsis ryškūs, talentingi ir labai skirtingi atlikėjai: Bjelle ir Peru, teatro laboratorija „Atviras ratas“, svečias iš Airijos Denisas McLaughlinas ir Kristina Muravjova.

Teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriai šį kartą „Senamiesčio Žiogo“ renginyje pasirodys kaip grupė „Solo ansamblis“, kurią sudarys 5 aktoriai: Vytautas Leistrumas, Sergejus Ivanovas, Jonas Šarkus, Giedrius Kiela ir Justas Tertelis. Kaip teigė patys aktoriai, grupė nesiorientuoja į precizišką muzikos atlikimą – „Solo ansamblis“ atlieka savo kūrybos dainas, įprastą muzikinės išraiškos formą papildydamas savo muzikiniu bei teatriniu požiūriu, humoru ir tikrumu.

Kiti baigiamojo koncerto svečiai – Bjelle ir Peru. Pernai specialiai televizijos projektui „Lietuvos talentai 2010“ susikūrusi grupė, konkurse pelniusi antrąją vietą, įsigijo gausų gerbėjų būrį. Šiuo metu tai bene jauniausia ir perspektyviausia grupė Lietuvoje.

„Senamiesčio Žiogo“ senbuviai jau žino – baigiamajame renginyje ant „žiogiškosios“ scenos tiesiog privalo žengti bent vienas svečias iš užsienio. Prieš keletą metų publikai koncertavo atlikėja iš Latvijos, praeitų metų „Senamiesčio Žiogą“ aplankė muzikantas iš Portugalijos, o šį kartą lietuvaičius pasveikins airis Denis McLaughlinas. Virtuoziškas instrumentų valdymas, stiprus savitas balsas, žavingas ir visada kerintis klausytojus airiškas temperamentas – taip būtų galima apibūdinti šį atlikėją.

Kaip ir kiekvieno koncerto metu, ant scenos žengs ir jaunas atlikėjas. Šį kartą tai bus akustinės romantikos autorė iš uostamiesčio Kristina Muravjova. Ji jau spėjo išgarsėti ne vien dėl savo dainų, bet ir dėl didesnių projektų, iš kurių vienas – roko opera „Eglė žalčių karalienė“.

Renginyje taip pat bus pristatoma viso penktojo festivalio sezono metu žiūrovų darytų gražiausių, meniškiausių, „žiogiškiausių“ fotografijos darbų paroda.

Kada? Rugpjūčio 18 d., 19 val.
Kur? Ryšių istorijos muziejaus kiemelis, Rotušės a. 19.
Kiek ? 20 Lt, 25 Lt, 30 Lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius