-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienis „KIWI“ su Lietuvos progressive house muzikos legenda Mariumi Ivanoff

Kritikams jis, neatsiejama Lietuviškos šokių muzikos istorijos dalis, gerbėjai jį vadina Lietuvos house muzikos dievu, o pradedantys didžėjai jam ir tos kartos šokių muzikos pionieriams turi būti dėkingi už profesionalios klubinės kultūros atsiradimą Lietuvoje. Lapkričio 6 d. (šeštadienį) Klaipėdos naktiniame klube „KIWI“ griaudės Lietuviškos šokių muzikos veterano, Mariaus Ivanoff ritmai.
Marius Ivanoff
Marius Ivanoff / Organizatorių nuotrauka

Pradėjęs plokšteles sukti prieš  15 – os metų, kartu su kita Lietuvos šokių muzikos legenda Mindaugėliu,  Marius Ivanoff  taip pat pradėjo eiti sunkų kelią, kurio pavadinimas: „Didžėjaus profesijos pripažinimas Lietuvoje“. Iki  šios jaunosios kartos pasirodymo,  Lietuvoje didžėjaus karjeros amžius būdavo skaičiuojamas iki 25 – ių metų. Tuo metu, tokio amžiaus sulaukę šokių aikštelių valdytojai,  pagal visuomenės normas, turėjo pradėti šeimyninį gyvenimą ar tapti rimtais verslininkais. Tačiau laikai pasikeitė ir po  15 – os metų trukusių pastangų, 8 – ių valandų darbo kasdien, mokantis profesionaliai miksuoti kūrinius karjeros pradžioje, po pasirodymų visur ir visokiomis sąlygomis, šie vyrukai pralaužė ledus ir išstūmė iš šokių aikštelių „popsą“ bei kartu su kitai naujosios karto didžėjais atnešė į mūsų šalį profesionalų suvokimą apie klubinę kultūrą, kuria taip didžiuojamės šiandien.
 

„Pradėjome mes tikrai labai seniai. Jei tiksliai pamenu, tuomet buvau  15 metų. Viskas prasidėjo nuo meiles muzikai ir noro, kad kokybiška šokių muzika išstumtu iš šokių aikšteliu „popsą„. Atsigręžus atgal ir palyginus su tuo kas yra dabar, galima teigti, kad tiek mūsų, tiek kitų to meto kartos Lietuvos didžėjų triūsas nenuėjo veltui. Šiandien turime pasaulinio lygio šokių muzikos kultūrą ir stipria sceną, su gausybę žmonių, kuriems tai patinka. tai negali nedžiuginti.“ – teigė Marius Ivanoff.


Šiuo metu Ivanoff su šeima gyvena Latvijoje ir dirba vienoje žinomoje Latvijos agentūroje. Tačiau net ir paskendęs kituose darbuose didžėjus nepamiršta kūrybos: „Turėjau labai karštą vasarą, su gausybe open–air  festivalių Lietuvoje ir Latvijoje. Ruduo, kaip visada, taip pat žada būti gausus pasirodymų. Gaila, kad kūrybai negaliu skirti tiek daug laiko, kiek norėčiau, nes šalia grojimo yra ir daug kitos veiklos. Tačiau darbas studijoje taip pat vyksta, todėl dar šiais metais žadu išleisti kelis remiksus.“


Paklaustas apie savo laisvą laiką ir darbą ne prie didžėjaus pulto ar studijoje, Marius teigė, kad laisvo laiko šiuo metu beveik neturi, o kitus darbus dirba todėl, kad jam jie taip pat teikia didelį malonumą:  „Iš vienos pusės didžėjavimas yra darbas, iš kitos puses – labai nepastovus. Kartais gali groti, kaip patrakęs pusę metų, paskui turėti 2 mėnesius „tuščią periodą“. Todėl, kad ir kaip būtų, šalia didžėjavimo reikalingas ir kitas darbas. Sritys gali būti labai susiję, pavyzdžiui  kaip muzikos prodiusavimas arba renginių organizavimas bei klubų vadyba. Gali būti ir mažiau susiję, kaip reklama ir marketingas.  Aš šalia grojimo organizuoju renginius ir užsiimu marketingu. Visais atvejais viską, kuo aš užsiimčiau turi sieti vienas svarbus dalykas – tai turi man patikti, nes tada darbą galiu atlikti geriausiai. Todėl  ir būdamas didžėjumi  darau tai, ką labiausiai norėčiau. O laisvo laiko neturiu. Auginu 3 – jų metų sūnų, kuris užima visą mano vadinamą „Laisvą laiką“ – patirtimi dalinosi Lietuvos šokių muzikos legenda.


Dabartinę šokių muzikos padėtį Lietuvoje house muzikos veteranas įvertino labai teigiamai. Jo nuomone tai, ką mes turime dabar yra kokybiškas produktas, kurį pripažįsta net užsienio šalių šokių muzikos specialistai: „Kadangi turiu su kuo palyginti. Todėl galiu pasakyti tiksliai – tokio gilaus muzikos supratimo ir domėjimosi iš žmonių pusės, gero šios srities reklamos specialistų darbo ir techninio renginių ar klubų apipavidalinimo reikia labai gerai paieškoti. Yra atliktas didžiulis darbas ir Lietuva, kaip „klubinė“ šalis garsėja visame pasaulyje. Žinoma, atėjus krizei žmones tapo labiau taupūs, renginiai sulaukia mažiau rėmimo. Tai atsiliepia ir „klubinei“ kultūrai. Tačiau manau, kad tai greitai praeis. Tą patį jums gali pasakyti bet kuri užsienio žvaigžde pagrojusi geriausiuose mūsų šalies klubuose ir renginiuose...“ – teigiamomis emocijomis dalinosi Marius Ivanoff.


Šeštadienį  Klaipėdos klube „KIWI“  pasirodymą surengsiantis Marius Ivanoff uostamiesčio publikai pažadėjo daug kokybiškos šokių muzikos ir labai gerą laiką. Prieš didįjį šeštadienio legendos pasirodymą Klaipėdos klubinėtojų laukia taip pat stipraus judesio penktadienis skirtas „DJmag“ žurnalo skaitytojų  antru pagal populiarumą  pasaulio didžėjumi pripažinto David Guetta garbei. Vakarėlio metu skambės geriausi šio atlikėjo hitai, atliekami klubo rezidentų komandos. Susirinkusieji taip pat galės prisiminti geriausius David Guetta vaizdo klipus ir vaizdus iš gyvų žvaigždės pasirodymų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius