-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Silence Music“: tyla baigsis ryt

„Silence Music“ kompanijos nariai nė savaitės nepatyli. Vos prieš pusmetį debiutavę jie nuolat kuria ir stebina, o pastaruoju metu smarkiai ruošėsi rytoj sostinės Teatro arenoje vyksiančiam didžiuliam renginiui.
Kūrybinė „Silence“ šeima
Kūrybinė „Silence“ šeima / SILENCE FAMILY nuotr.

Ryt muzikantai susiburs į elektroninės muzikos orkestrą „Silence Family“. „Dar pavasarį, ruošdamiesi vienam iš „Silence“ renginių, pradėjome improvizuoti visi drauge. Tada tarėme: „Ei, juk tai smagu ir įdomu, reiktų surengti bendrą visų pasirodymą!“ Be to, nuolat susidurdavome su problema, kai atėję į vieną iš mūsų projektų pasirodymų klausytojai neišgirsdavo visų hitų. Per Leono Somovo ir Jazzu (Justė Arlauskaitė) pasirodymus publika pasigesdavo dainos „I'll Be Gone“. Mums koncertuojant su Mario Basanovu ir Jazzu nuolat klausinėdavo, kur „Mano“, „Tik pasilik“ ar „Parduodu savo muziką“, – LŽ pasakojo „Silence Family“ idėjos autorius bei „Silence“ vadas Vidis.

Jo teigimu, laikui bėgant Leonas Somovas parengė solo programą, Jazzu irgi pradėjo kurti autorines dainas albumui. O dar daugiausia pasaulinėje elektroninės muzikos rinkoje pasiekusio lietuvio Few Nolder talentas  – neliko nieko kito, kaip tik viską sujungti į vieną bendrą programą.

Teatro arenos erdvė pasirinkta neatsitiktinai – orkestro solistai persikūnys į naujus vaidmenis, kurie bus kuriami specialiais kostiumais bei scenografija.

Praėjusį savaitgalį pajūryje paskutinę viešą „repeticiją“ surengė Jazzu ir Leonas Somovas. Jie norėjo pristatyti ir naują savo darbą „Print“, tačiau dėl būgnininko ligos negalėjo įgyvendinti šių planų. Rytoj daina tikrai nuskambės.

„Buvo labai smagu vėl koncertuoti Lietuvos publikai. Mus visada labai šiltai priima klaipėdiečiai ir vilniečiai. Labai rimtai ruošiamės rytojaus koncertui, mūsų pasirodymai bus visiškai kitokie, nei publika įpratusi girdėti iki šiol. Bus pakeistos aranžuotės, be to, stebins netikėtos atlikėjų sudėtys“, – sakė Jazzu.

„Silence“ kompanijos pasirodymas truks apie tris valandas. Teatro arenos erdvė pasirinkta neatsitiktinai – orkestro solistai persikūnys į naujus vaidmenis, kurie bus kuriami specialiais kostiumais bei scenografija. Renginyje pasirodys ir du nauji „Silence“ kompanijos nariai. Tai – Belgijoje šiuo metu gyvenantis Adomas ir klaipėdietė Monika Liu. „Neturime tikslo nuolatos plėstis. Kolektyvo pagausėjimas įvyko natūraliai. Adomas dalyvavo Leono Somovo albumą „No Batteries No Toys“ įrašymo darbuose, o Monika jau yra dirbusi su „Few Nolder“, įrašinėdami jo debiutinę plokštelę. Visi likome patenkinti rezultatais ir sutarėme bendrauti toliau“, – tvirtino Vidis.

Muzikantų šeimoje augęs Adomas Laurinaitis yra dalyvavęs įvairiuose projektuose su grupėmis „Pieno Lazeriai“ ir „Dublicate“, ilgą laiką dainavo gospelo muzikos kolektyve „Sounds in G“. Jis yra baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, šiuo metu muzikuoja trijuose projektuose Belgijoje.

Klaipėdietė Monika Liubinaitė, kuri nuo šiol vadinsis Monika Liu, muzikinę karjerą pradėjo penkerių,  o dainuoti pradėjo po dešimties metų. Su elektroninės muzikos kūrėju IJO ir kitais klaipėdiečiais parengė projektą „8 Maršrutas“, kuris tapo Lietuvos hiphopo apdovanojimų laureatu. Monika studijuoja džiazo muziką ir vokalą Klaipėdos universitete. Pernai vasarą Monika buvo pakviesta tobulintis Bostono koledžo vasaros stovykloje „Berklee“. Kelionė baigėsi tuo, kad merginai buvo skirta dalinė stipendija nuolatinėms studijoms koledže. Į JAV vokalistė studijuoti išvyks kitų metų rudenį. Šiems „Silence“ naujokams ir senbuviams scenoje talkins būrys kviestinių instrumentininkų bei atlikėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius