Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Simfoninėje dramoje V.Juozapaitis ir V.Prudnikovas tapo moterimis

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus kongresų rūmuose į naujametį koncertą „Opera Impossibile“ susirinkę žiūrovai leipo iš juoko – antrojoje koncerto dalyje nepabijoję iš savęs pasijuokti solistai surengė komišką spektaklį.
Vladimiras Prudnikovas ir Ieva Prudnikovaitė
Vladimiras Prudnikovas ir Ieva Prudnikovaitė. / Valdo Jaručio nuotr.

Pirmojoje koncerto dalyje kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO) pasirodė garsus, intensyviai koncertuojantis iš Moldovos kilęs, Amerikoje gyvenantis pianistas Alexanderis Palejus. Po pianisto pasirodymo salė taip karštai ir ilgai plojo, jog Alexanderiui teko tris kartus grįžti nusilenkti, o ketvirtąjį – dar pagroti susižavėjusiai publikai.

Valdo Jaručio nuotr./Vytautas Juozapaitis ir Lauryna Bendžiūnaitė
Vytautas Juozapaitis ir Lauryna Bendžiūnaitė

Antrojoje koncerto dalyje prasidėjo vakaro linksmybės: scenoje pasirodė moterimis persirengę operos solistai Vytautas Juozapaitis ir Vladimiras Prudnikovas bei jų palankumo siekiantys vyriškiai – Ieva Prudnikovaitė ir Lauryna Bendžiūnaitė.  

„Tai nebus paprasta opera. Mes ją vadiname simfonine drama – joje orkestro muzika susipins su vaidybiniais elementais“, – prieš renginį žadėjo LVSO Rinkodaros skyriaus vadovė Agnė Kubilienė.

Dramoje išties virė aistros – dėl meilės pokšėjo šūviai, liejosi kraujas, meilę keitė išdavystė, simpatijas – neapykanta.

Valdo Jaručio nuotr./Alexanderis Palejus
Alexanderis Palejus

Žiūrovai negalėjo susilaikyti nenusijuokę išgirdę apie nuostabaus grožio Karmen – po juodu garbanotų plaukų peruku pasislėpusį, ryškiai raudonomis lūpomis išsiskiriantį V.Prudnikovą, ar paika blondine Olga bandantį apsimesti V.Juozapaitį.

V.Prudnikovas simfoninės dramos metu suspėjo atsiskleisti kaip pianistas, o „ragiukus“ į orą iškėlęs  V.Juozapaitis sėdo prie mušamųjų ir energingai mušė į grupės „Queen“ dainos „We Will Rock You“ ritmą. LVSO nariai taip pat linksmai stebino – kuriam laikui padėjo savo instrumentus į šalį ir uždainavo.

Tačiau daugiausiai šypsenų sukėlė pianistas A.Palejus, kuris, turėjęs padainuoti Wolfgango Amadeuso Mozarto „Užburtosios fleitos“ Nakties karalienės ariją, užtraukė rusišką dainelę apie eglutę. Vakaras baigėsi pokšint fejerverkams ir koncerto dalyviams pakėlus šampano taures.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius