-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinio meno mugėje ARTVILNIUS‘11 – daugiau nei 300 menininkų kūriniai

Liepos 13–17 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks antroji tarptautinė šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS`11, kurioje žiūrovai turės unikalią progą pamatyti 300 menininkų darbus, kuriuos pristatys 65 galerijos iš 17 pasaulio šalių.
Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS'09
Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS / ARTVILNIUS organizatorių nuotr.

Mugės organizatorė, Lietuvos meno galerininkų asociacijos prezidentė Diana Stomienė sako, kad ARTVILNIUS`11 be abejonės taps vienu svarbiausių šių metų mūsų šalies meno renginių, kurio praleisti nederėtų nei patyrusiems meno gerbėjams, nei tiems, kurie tik pradeda pažintį su šiuolaikinių menininkų kūryba. Mugėje bus pristatomas platus šiuolaikinio meno formų spektras: nuo tapybos, grafikos darbų, fotografijų, novatoriškų skulptūrų ir instaliacijų iki videomeno kolekcijų.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šiemet Lietuvos meno galerininkų  asociacijos iniciatyva dalyvaujančios galerijos bus vertinamos tarptautinės vertinimo komisijos įvairiose kategorijose – geriausios Lietuvos ir užsienio galerijų ekspozicijos, geriausi jaunieji (iki 35 metų amžiaus) Lietuvos ir užsienio menininkai, geriausias galerijos pristatytas menininkas, taip pat bus įvertintas menininkas už skulptūros objektą ar instaliaciją parodinėse erdvėse. Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti liepos 13 d. 18 val. oficialiame meno mugės atidaryme.

Parodų ir kongresų centre „Litexpo“, greta žinomų Lietuvos ir užsienio galerijų stendų, bus pristatoma ekspozicija „Takas“. Joje bus rodomos novatoriškos, įvairaus mastelio kinetinės skulptūros bei tarpdisciplininės instaliacijos, pristatančios neribotas šiuolaikinio meno galimybes. Videomeno kolekcijoje bus rodomi žinomų performansų ir video menininkų E. Janso, E. Rakauskaitės ir D. Žiūros kūriniai.

Svarbus mugės aspektas – įvairaus amžiaus dalyvių (nuo vaikų iki suaugusiųjų) meno edukacija. Keturias dienas Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ bei jų lauko teritorijoje vyks informaciniai seminarai ir kūrybiniai užsiėmimai. Podiumo diskusijose Vilniaus aukciono vadovė dr. Simona Makselienė analizuos meno aukcionų situaciją Lietuvoje ir jų reikšmę meno rinkai. Menotyrininkai I. Kazakevičius A. P. Virbickaitė, ir V. Poškus diskusijoje su visais norinčiais dalyviais tyrinės, ar gali egzistuoti menas regionuose. Dailės reikmenų krautuvėlės „Dailu“ atstovai mugėje skaitys paskaitas profesionalams ir mėgėjams dailininkams apie akvarelės, aliejinių ir akrilo dažų bei jų priedų pranašumus ir subtilumus. Seminarų dalyviai turės galimybę praktiškai patikrinti pristatomų produktų galimybes. Vilniaus dizaino kolegijos rengiamose kūrybinėse pratybose vaikai lavins vaizduotę, dekoruodami pačių atsineštus marškinėlius bei piešdami įsimintiniausias sostinės vietas.

Liepos 16 d. Irenos Mikuličiūtės dailės studija pristatys akciją–improvizaciją. Joje ARTVILNIUS`11 dalyviai, klausydamiesi gitaros ir saksofono muzikinių kompozijų, tapys menines improvizacijas. Po to sukurtas kūrinys bus eksponuojamos Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius