Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sostinės dienos 2011“ atskleis džiazuojantį ir poetinį Vilniaus pasaulį

Pirmąjį rudens savaitgalį – rugsėjo 2-4 dienomis – jau 17-ąjį kartą rengiamos „Sostinės dienos 2011“ pakvies linksmintis ne tik vilniečius, bet ir ypatingai laukiamus miesto svečius.
Festivalio „Sostinės dienos“ akimirka
Festivalio „Sostinės dienos“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ne paslaptis, jog šiųmetės „Sostinės dienos“ vyks vyrų Europos krepšinio čempionatu metu, todėl „Dūzgiančio prospekto“ vadovė Zita Kelmickaitė pripažino, jog šventės kurianti jėga bus krepšinis, net ir miesto meras mes į krepšį. Tuo tarpu praeitais metais šventės vinimi buvo seni automobiliai bei retro tema.

VšĮ “Vilniaus festivaliai” gen. direktorius Remigijus Merkelys pristatydamas „Sostines dienas 2011“ kalbėjo: „Tai – miesto metų šventė. Visi renginiai yra nemokami, todėl tai pati geriausia galimybė nesumokėjus nė lito įgauti turtingą kultūrinę patirtį ir patirti naujų pojūčių“. Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktoriaus pavaduotoja Kristina Ulevičiūtė prognozavo, jog šventės metu sostinėje apsistos apie 10 000 turistų, taip pat ypatingai gausios bus žiniasklaidos atstovų gretos. Jau šiandien savivaldybė su turizmo skyriumi išleido naują informacinį renginį, kuriame bus įtraukta informaciją ir apie „Sostines dienas“. Viskas yra daroma vardan to, kad žinia apie Vilnių sklistų kuo toliau. Tai – miesto metų šventė. Visi renginiai yra nemokami, todėl tai pati geriausia galimybė nesumokėjus nė lito įgauti turtingą kultūrinę patirtį ir patirti naujų pojūčių

VISĄ ŠVENTĖS PROGRAMĄ RASITE PASPAUDĘ ČIA.

R.Merkelys pripažino, jog šių metų programa turės daug vinių, o „EuroBasket“ irgi viesulu įsiveržė į renginių programą. Kaip ir kasmet, pagrindiniai renginiai vyks Gedimino prospekte, o didieji vakaro koncertai – Katedros aikštėje. Nors didžioji dalis koncertų bus skirti jaunimui, kurie skleidžia pozityvią nuotaiką, tačiau kažką artimo atras kiekvienas dalyvis. Muzikiniuose koncertuose bus pristatomos šiandienos populiariausios grupės bei naujos žvaigždės. Vieni garsiausių „Sostinės dienų“ svečių bus islandų grupė „Gus Gus“, savo populiarumu bei parduotų įrašų skaičiumi Islandijoje nusileidžianti tik Bjork. Atidarymo koncerto metu jie dalinsis scena su „Empti“. „Sostines dienas“ uždarys „Bohemiečiai“, kurie pristatys naujausią savo programą.

Tuo tarpu Rotušės aikštę dvi dienas okupuos kino mėgėjai. Čia įsikurs „Kinas po atviru dangumi“, kurio metu bus pristatyti speciali „Kino pavasario“ bei festivalio „Tinklai“ programa, kurią buvo ypatingai stengtasi sudėlioti taip, jog renginiai nesikirstų su krepšiniu. „Kino pavasaris“ žada rodyti jaunų lietuvių režisierių darbus, o „Tinklai“ pristatys trumpo metražo filmus apie sportą visai šeimai. „Nekankinsime žiūrovų su gilaus suvokimo filmais. „Mūsų tikslas yra pritraukti naujų žmonių, kurie niekada nežiūrėtų tokio kino neįprastoje erdvėje“ – kalbėjo kino festivalio „Tinklai“ direktorius Artūras Jevdokimovas.

Šventės metu Gedimino pr. bus padalintas į 4 zonas. Pagrindine šventės arterija taps Gedimino prospekto atkarpa nuo Katedros aikštės iki „Novotel“ viešbučio – čia įsikurs dainuojantis, šokantis ir piešiantis Vilnius. Nuo Vilniaus gatvės iki Jakšto g. smagurius kvies gardusis Vilnius. Nuo Jakšto g. iki Lukiškių aikštės įsikurs skaitantis Vilnius – knygų alėja. O Lukiškių aikštė virs pajūrio zona, kurią reprezentuos šių metų Lietuvos kultūros sostinė Šilutė.  Būtent tai ir taps viena svarbiausių šventės naujienų – Šilutė pristatys savo dvelksmą. Vanduo kuria šio miesto gyvenimą, todėl žadama, jog žuvies pakaks visiems ir jos bus galima nusipirkti įkandamomis kainomis.

O štai buvusi Lenino statulos vieta taps vaikų žaidimų aikštele. Šventės dalyvių taip pat laukia aiškiai atskirta lauktuvių zona, kurioje lauks šviežia duona, medus bei kiti suvenyrai. Prekiauti šventėje pretendavo daugiau kaip 500 prekeivių, tačiau nevisiems buvo suteikta tokia galimybė, nes prekyba vyks tik iš vienos gatvės pusės. Taip pat nebuvo priimti kioskeliai, tuo šventės organizatoriai pabrėžė šventės išskirtinumą ir skirtį nuo Kaziuko mugės. Lukiškių aikštė virs pajūrio zona, kurią reprezentuos šių metų Lietuvos kultūros sostinė Šilutė

Organizatoriai ne kartą prisipažino, jog šventės kurianti jėga yra jaunimas, tačiau nepaisant to, tai yra renginys skirtas jaunam ir senam, mažam bei dideliam. Ši savybė ir yra viena iš stipriausių festivalio pusių. Šių metų šventės biudžetas – 520 000 litų, didžioji dalis lėšų ateina iš parduotų leidimų prekybininkams, Vilniaus miesto savivaldybės bei rėmėjų.

Atsisveikindami organizatoriai palinkėjo dviejų svarbiausių dalykų, kurie reikalingi vykstant renginiams po atviru oru – gero oro ir linksmos nuotaikos.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Dūzgiančio prospekto vadovė Zita Kelmickaitė
BFL/Tomo Lukšio nuotr./„Dūzgiančio prospekto“ vadovė Zita Kelmickaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius