-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportiškoje „Spartakiadoje“ – klasika ir naujovės

Šį savaitgalį įvyks ilgai lauktas, jau trečiasis, muzikos ir sporto vienybei skirtas festivalis „Spartakiada“. Molėtų rajone esančią kaimo turizmo sodybą užlies elektronikos garsai, sirgalių šūksniai ir geros nuotaikos lavina.
„Spartakiados“ akimirka
„Spartakiados“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Kaip teigė festivalį drauge organizuojantys tinklalapis Djscene.lt ir komanda „K.U.B. Collective“, šiemet festivalio planas viršytas su kaupu – trijose festivalio scenose, pavadintose „Spirk“, „ZIP FM Nerk“ ir „Atlaikyk“, pasirodys daugiau nei 70 didžėjų, gyvai grojančių atlikėjų ir grupių.

Šiemet ypač laukiamas į festivalį atvykstantis vienas techno stiliaus smarkuolių, beveik dvidešimt metų scenoje skaičiuojantis The Advent, arba Cisco Ferreira. Sklando legendos, kad gyvai atliekamas brito techno yra išties mirtinas užtaisas. Kiti įdomūs svečiai – tarptautinė neįtikėtinai daug stilių grojanti grupė „Jahcoozi“ iš Berlyno. Sako, jų pasirodymo geriau nė neaptarti iš anksto, o tik pamatyti gyvai. Dar vieni svečiai – dusliabalsis MC Kemo su didžėjumi Triad iš Vokietijos.

Lietuvos garbę „Spartakiadoje“ gins žavingieji „Empti“ bei roką su elektra puikiai derinantys „Happyendless“. Penktadienį net keturgubą pasirodymą parodys visiems puikiai žinomas kolektyvas „Silence Music“. Projektas „Tytia Mina Teremina“, prieš kurį laiką sublizgėjęs hitu „Didžėjaus žmona“, festivalyje sieks patikti visiems šeimų nariams. „Ministry of Echology“ su Eazystyle MC puikiai tiks tiems, kuriems festivalis neatsiejamas nuo poilsio galvai. Įrašų kovas „Spirk“ scenoje rengs didžiųjų Lietuvos diskotekų meistrai.

„Nerk“ scena bus skirta atpalaiduoti ne tik raumenis, bet ir protus. Nors muzikos stiliai čia drieksis nuo disco iki beats, nuo house iki dubstep. Scenos pagrindą laikys didžėjai –  „Spartakiados“ simboliais jau tapę Antanas Gustaitis, Saulty ir Loranas Vaitkus, taip pat Manfredas ir Sibiras, „Deep Inc“, Nightjar ir galybė kitų.

Neramiausi ir ištvermingiausi šėls prie jiems skirtos  „Atlaikyk“ scenos  Paskutinį garą čia bus galima išleisti su labai šviežiais ir ypač gyvais techno kūrėjais „Ubertone“ bei jų kolega Infektion. Didžėjaujant puikiai žinomiems didžėjams čia saulė bus ne tik palydima, bet ir pasitinkama.

Sporto ir meno lavina

Kadaise nuo futbolo varžybų „DJ Golas“ prasidėjusi sportinė „Spartakiados“ programa šiemet išsiplėtė: šeštadienį vyks ir gatvės krepšinio turnyras „DJ Kablys“, tinklinio čempionatas „DJ Setas“, estafečių rungtynės „DJ Pičas“, kuriose teks įveikti beveik kilometro ilgio kliūčių ruožą. Žaliojoje „15 min“ erdvėje kiekvienas norintis galės sulošti gigantiškomis šaškėmis ar šachmatais ir pamatyti, kaip dirba žalieji „Įkrauk“ reporteriai, kurie žinias iš festivalio siųs tiesiai į ikrauk.15min.lt.

Judesys meninėje „Spartakiados“ zonoje nerims visą šeštadienį. Norintys galės išmokti ausų mankštos, dalyvauti vaizdo dirbtuvėse, žiūrėti kiną, sužinoti, kaip leisti muziką, mokytis groti būgnais, klausytis sporto istorijos Lietuvoje, mokytis rūpintis aplinka ir  prisipirkti papuošalų ar kitų malonių smulkmenų.

Muzikos ir sporto festivalis „Spartakiada“ Molėtų rajone, Poviliškio kaime esančioje sodyboje „Tolieja“ prie Ešerinio ežero, Labanoro regioniniame parke, visų lauks nuo vėlyvos penktadienio popietės iki sekmadienio. Bilietai kainuoja nuo 60 Lt. Automobilis festivalio teritorijoje papildomai kainuos 10 Lt, su išankstiniu bilietu – nemokamai. Daugiau informacijos čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius