-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tamsta muzika“ festivalyje – kinas po atviru dangumi

Liepos 31 d. portalas 15min.lt, bendradarbiaudamas su kino teatru „Pasaka“ ir Vilniaus tarptautiniu kino festivaliu „Kino pavasaris“, pristato baigiamąjį „Tamsta muzika 2010“ festivalio akcentą – audringą, linksmą muzikinį filmą apie legendinį Vudstoko festivalį. Iškart po paskutinės baigiamojo koncerto grupės pasirodymo per keliolika minučių didžioji scena virs kino ekranu po atviru dangumi. Jame 1.00 val. nakties bus pradėtas rodyti filmas „Jamam Vudstoką“ („Taking Woodstok“).
Gėlių vaikai
01-1

„Tamsta muzika 2010“ festivalio organizatorė Ona Rimeikienė džiaugiasi bendradarbiavimu su 15min.lt ir „Kino pavasariu“: „Naujos iniciatyvos ir idėjos padaro festivalį tik spalvingesnį, pritraukia įvairesnių ir įdomesnių žmonių“, – sako ji.

Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė pažymi, jog šiais metais festivalyje išskirtinio dėmesio sulauks ne tik kokybiškos gyvos muzikos, bet ir kino mylėtojai: „„Tamsta muzika 2010“ susirinksiančiai auditorijai pasiūlysime būtent jiems skirtą filmą išskirtinėmis sąlygomis – kino teatre po atviru dangumi!, – sako ji, – Dvi meno rūšys – kinas ir muzika – ne tik papildys viena kitą, bet galbūt netgi taps pretekstu surengti pirmąjį kino festivalį po atviru dangumi“.

„Tamsta muzika“ festivalis šiais metais pradžiugins ir ekologijos idėjų puoselėtojus. Festivalio metu skatinamą ekologiškumą palaiko ir festivalio partneriai – gyvų žinių portalas 15min.lt. Bendrovės „15 minučių“ vadovas Tomas Balžekas didžiuojasi bendromis pastangomis gimusia festivalio naujove – „Žaliuoju turgeliu“. Anot jo, turgelyje festivalio dalyviai ras ir „15 min“ krautuvėlę, kurioje bus apstu visko: sūrių valgytojų ir gamintojų, bendruomenės namuose pagamintų produktų, šviežios kvepiančios duonos, naminės giros bei lietuviškos natūralios kosmetikos veidui ir kūnui.

Vaizdingose Varėnos apylinkėse vyksiantis jau antrasis „Tamsta muzika 2010“ festivalis kokybiškos muzikos ir kino mylėtojus suburs liepos 30–31 dienomis. Šiais metais festivalio lankytojus pasitiks dvi scenos: didžioji ir gatvės šokių scena, kurioje bus galima išvysti geriausius „Uraban dance“ turnyro šokėjus. Festivalyje bus įkurtos poilsio–meno bei aktyvi erdvės, kuriose apsilankyti kvies menininkų turgelis, interaktyvi meno erdvė, nuotykių parkas, kurio lankytojai galės turiningai leisti laisvalaikį aktyviai poilsiaudami, žaisdami stalo žaidimus ar pirtyje, taip pat jau minėtasis „Žaliasis turgelis“ ir kt.

Festivalio metu pristatomas filmas „Jamam Vudstoką“ – 2009 m. Amerikoje sukurta žaisminga komedija apie muzikos festivalio gimimo užkulisius. Filmo režisierius – Angas Lee, pagrindiniai aktoriai – Demetri Martinas ir Emile Hirschas. 1969–aisiais, festivalio organizatoriams, desperatiškai ieškojusiems tinkamos renginiui vietos, kuklus studentas iš Niujorko pasiūlė kaimynui priklausančią 600 akrų pločio pievą. Tad studentas, tokiu būdu norėjęs išgelbėti tėvų motelį nuo bankroto, patyrė pašėlusią Vudstoko atmosferą su purvo voniomis, seksualinėmis orgijomis, nudistų teatro spektakliais, hipių šou, narkotinėmis haliucinacijomis ir susitikimais su vyrais, dėvinčiais moteriškas sukneles.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius