Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisingos muzikos gerbėjai kviečiami į pilnametį festivalį „Bliuzo naktys“

„Bliuzo naktys“, šią vasarą tapsiantis pirmuoju pilnametystės (18 metų) sulaukusiu Lietuvoje rengiamu tarptautiniu festivaliu, į tradicinę vietą – Lūksto ežero pakrantę – šiemet žiūrovus sukvies liepos 2-3 dienomis. Mėnesiu vėliau, rugpjūčio 6-7 d. Zaraso saloje (Zarasai) griaudės šio festivalio jaunesniojo broliuko – 8-tąjį kartą vyksiančių „Roko naktų“ – akordai. Bilietai į šiuos festivalius pradėti platinti pirmąją pavasario dieną, o juose pasirodysiančios grupės bus paskelbtos po kelių savaičių.
„Bliuzo naktys“
„Bliuzo naktys“ / J.Grigaravičiaus nuotr./ Dienraštis „15minučiu“

„Sunkmečiai ateina ir praeina, tačiau festivalis „Bliuzo naktys 2010“ nekeičia savo vietos ir veido. Maža to, savo 18-ąjį gimtadienį festivalis paminės su ypatingu trenksmu, sukviesdamas žymių JAV, Vakarų Europos, Baltijos ir kitų šalių bliuzmenų plejadą. Legendinį Vudstoką primenančią laisvės atmosferą dar labiau papildys šio gimtadienio atrakcijos. Tad tikimės šiais metais sulaukti dar daugiau teisingas vertybes ir laisvės dvasią vertinančių žmonių, tuo labiau, kad mūsų festivalis bus puikus „apšilimas“ prieš ilgąjį liepos savaitgalį“, – pabrėžė „Bliuzo naktų“ ir „Roko naktų“ festivalių prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Roko dozę teisingos muzikos gerbėjams garantuosiančios „Roko naktys“ šiemet žiūrovus pasitiks išskirtine pramogų, varžybų ir žaidimų puokšte, grafiti ir netgi hip hop šokio mėgėjams parengtomis staigmenomis. Tačiau pagrindine tradicinio festivalio vertybe, be abejo, išliks roko injekcija, kuri šiais metais bus pumpuojama iš trijų skirtingų scenų. „Roko naktys 2010“ liks ištikimos pasirinktai festivalio krypčiai pristatydamos šiuolaikinius Skandinavijos ir Vakarų Europos roko scenos atlikėjus.

„Šiais metais „Roko naktyse“ bus pristatyta dar platesnė roko stilių įvairovė – į festivalį kviečiame ne tik gotikinio roko, metalo grupes, bet ir „švelnesnių“ roko krypčių atlikėjus. Tikime, kad muzika gali apjungti įvairių požiūrių, muzikinių skonių žmones. Svarbiausia yra gyva muzika ir festivalio dvasia, o ne etiketės ar stereotipai“, – sakė Blėka.

Šiuo metu su „Bliuzo naktų“ ir „Roko naktų“ atlikėjais iš užsienio baigiamos derybos ir artimiausiu metu bus paskelbti festivalių dalyvių sąrašai. Kaip ir kasmet, dalį atlikėjų iš Lietuvos galės siūlyti patys klausytojai. Balsavimo formos, vietos ir detalės bus paskelbtos kovo mėnesio pabaigoje.

Nuo kovo 1 d. jau vyksta prekyba bilietais į „Bliuzo naktis“ ir „Roko naktis“. Išankstiniai bilietai į bliuzo festivalį šiuo metu kainuoja 50 litų, į roko šventę – 70 litų. Vėliau bilietai brangs. Bilietus platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius