Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasarą miestų erdves gaivins „Burbuliatorius“

Antrasis „Burbuliatoriaus“ sezonas prasideda paskutinį pavasario pirmadienį – gegužės 24 dieną. Nuo šios dienos kas antrą vasaros pirmadienį įvairių miestų piliečiai kviečiami susirinkti viešoje miesto vietoje, užtvindyti ją muilo burbulais ir geromis emocijomis.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 „Burbulas“

Jau tradicine tapusi miesto šventė, vyksta keliuose miestuose vienu metu. Naujo sezono atidarymo renginyje dalyvaus didieji Lietuvos miestai: Vilnius (Lukiškių aikštėje), Kaunas (prie Žilinsko galerijos), Klaipėda (Atgimimo aikštėje), Šiauliai (prie Savivaldybės fontanų), Panevėžys (priešais Dramos teatrą) Ukmergė (priešais Ukmergės Kultūros Centrą); taip pat ir mažesni miestai: Telšiai (Turgaus aikštėje prie „Meškos“) Gargždai (Savivaldybės aikštėje), Rietavas (Rietavo miesto aikštė).

Renginys visuose miestuose prasidės vienu metu -18:30 (išskyrus Ukmergėje – 16:00) ir tęsis iki tol, kol liks burbulų arba iki 20:00. Viskas ko reikia – ateitį į vieną iš renginio vietų su muilo burbulais ir pradėti juos leisti. Nuotaika pasikeičia akimirksniu.

2009 metų vasarą prie kūrybinės grupės „Laimikis.lt“ pasiūlytos iniciatyvos prisijungė 13 Lietuvos miestų. Renginys tapo itin sėkmingų, pritraukė didelį Lietuvos spaudos dėmesį. Vaizdus iš „burbuliuojančių“ miesto aikščių pastebėjo ir užsienio spauda. Šią vasarą iniciatyvą skleisime ne tik Lietuvoje, bet ir kituose Europos miestuose.

Pasak iniciatyvos pradininkų ir organizatorių, šiuo renginiu norima paskatinti miestelėnus aktyviai dalyvauti kūrybiškame viešų miesto erdvių gaivinime.

„Kiekvienas miestas turi nepelnytai primirštų vietų, kurios gali tapti puikiomis aikštelėmis naujiems miesto žaidimams ir laisvalaikiui“, – teigia idėjos autorė antropologė dr. Jekaterina Lavrinec.

Toks trapus dalykas kaip muilo burbulai, kai jų yra daug, stebėtinai keičia miesto erdves ir sukelia praeivių šypsenas. Iniciatoriai džiaugiasi idėją palaikančiais muzikantais, žonglieriais ir fakyrais, kurie prisideda prie šventinės atmosferos kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius