-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus paveikslų galerijoje – karalienės Beatrix fotografijų paroda

Nyderlandų Karalystės ambasada ir Lietuvos dailės muziejus balandžio 22 d., ketvirtadienį, 17 val. Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) atidaro Algimanto Aleksandravičiaus fotografijų parodą „Karalienė Beatrix Lietuvoje“ (veiks iki gegužės 24 d.).
Karalienė Beatrix pakeliui į Trakų pilį
Karalienė Beatrix pakeliui į Trakų pilį / Algimanto Aleksandravičiaus nuotr.

Paroda skirta Nyderlandų monarchės valstybiniam vizitui prisiminti. Karalienė Lietuvoje lankėsi 2008 m. birželio 24–26 d. Parodos lankytojams bus rodomas ir Nyderlandų valstybinės televizijos NOS sukurtas reportažas apie valstybinį vizitą.

Parodoje pristatomi vieno ryškiausių portretinės fotografijos kūrėjų Lietuvoje sukurti Jos Didenybės portretai. Atsiradus galimybei fotografuoti Nyderlandų Karalienę Beatrix jos vizito Lietuvoje metu, Algimantas Aleksandravičius ja nedvejodamas pasinaudojo – per porą dienų sukurti darbai fiksuoja įspūdį, kurį paliko ryški asmenybė, ir nuotaiką, patirtą vizito metu. Pasak fotografo, „Jos Didenybė Beatrix – tai žavesio ir moteriškumo pavyzdys. Įamžinti ją – dovana man. Jos Didenybė kaip karališka šviesa nušviečia mano fotografiją“.

Fotografijos lietuvių žiūrovui pristatomos pirmą kartą. Dalis Jos Didenybės portretų buvo eksponuoti 2008 m. Hagoje (Nyderlandai) surengtoje fotografijų parodoje „Jos Didenybė Lietuvoje ir kiti žymūs žmonės.“ Už meistriškus portretus fotografas yra gavęs asmenišką Jos Didenybės padėką, 2008 metais jam įteiktas ir Nyderlandų Karalystės riterio ordinas.

Paroda „Karalienė Beatrix Lietuvoje“ pradeda kultūrinių renginių ciklą „Olandų dienos Vilniuje“. Nyderlandų ambasada Lietuvoje kviečia vilniečius ir miesto svečius į renginius, kurie vienaip ar kitaip susiję su Nyderlandais. Artėjant nacionalinei Nyderlandų Karalystės šventei, Jos Didenybės gimtadieniui, šalyje švenčiamam balandžio 30 dieną, ir lietuviai turės galimybę susipažinti su Nyderlandų kinu, šokiu ir muzika.

Balandžio 28 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje drauge su Lietuvos kameriniu orkestru ir solistu Maksim Rysanov (altas, Ukraina) koncertuos smuikininkė iš Nyderlandų Janine Jansen. Gegužės 3–8 d. Lietuvos kinematografininkų sąjunga ir kino centras „Skalvija“ jau trečią kartą kino mėgėjus pakvies į Olandijos kino savaitę. Festivalis „Naujasis Baltijos šokis ‘10“ gegužės 9 d. Menų spaustuvėje pristatys trupę iš Nyderlandų Emio Greco I PC. Galiausiai gegužės 4 – birželio 1 d. Vilniaus universitete bus eksponuojama paroda „Nyderlandų ambasadoriaus rezidencijos Vilniuje istorija“, pristatanti pačioje miesto širdyje – B.Radvilaitės gatvėje – įsikūrusios Nyderlandų ambasadoriaus rezidencijos istorinę raidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius