-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ledas kaito nuo kvapą gniaužiančių triukų (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą Vilniuje esančioje „Utenos“ pramogų arenoje dailiojo čiuožimo mėgėjus sukvietė šou „Aistra liepsnojantis ledas 2009“. Garsiausia Lietuvos čiuožėjų pora Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko pasistengė, kad šiemet „Liepsnojančio ledo“ šventėje pasirodytų dailiojo čiuožimo elitas.
Šou „Aistra liepsnojantis ledas 2009“ akimirka
Šou „Aistra liepsnojantis ledas 2009“ akimirka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vakarą pradėjo visų čiuožėjų bendras pasirodymas – juodus drabužius ir baltas kepures dėvintys
ledo šokėjai pasičiupę kėdes šoko bei improvizavo peštynes.

Vakaro vedėjas Dainius Martinaitis visą vakarą stebino publiką tai apsimesdamas, kad pametė renginio scenarijų, tai kad užkulisiuose jį kažkas apvilko tramdomaisiais marškiniais, o iš užsienio atvykusius svečius bandė prakalbinti jiems nesuprantama kalba. Vedėjui teko ir padėti nusirengti vienam iš čiuožėjų. „O, jau seniai net žmonai nenuiminėjau“, – segdamas užtrauktuką kalbėjo rudenį su žmona išsiskyręs D.Martinaitis.

Sausakimšoje salėje esančių žiūrovų laukė netikėtumai – dviejų dalių renginyje įspūdingą pasirodymą keitė dar neįprastesnis reginys.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./`ou Aistra liepsnojantis ledas 2009 akimirka
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Bertas Cordingas ir Oleskis Poliščiukas

Garsiame Niujorko ledo teatre šokantis Taipėjaus čempionas kinas Davidas Liu atliko akiniuoto moksliuko šokį, o aptemptais blizgančiais drabužiais vilkintis Belgijos čempionas Kevinas van der Perrenas ant ledo kaitino tango aistras. Su pižamomis pasirodę Povilas Vanagas su aktore Ana Bolšova čiuožė lyg vaikščiodami per miegus. Populiariame Rusijos televizijos projekte „Ledynmetis“ kartu dalyvavę A.Bolšova ir P.Vanagas gruodį vykusiame finale iškovojo trečią vietą.

Breiko ant ledo elementus pademonstravo Supermeno marškinėlius vilkintis projekto „Holiday on Ice“ žvaigždė Igoris Lioutkovas, o triskart Europos čempionas Viktoras Petrenko šokiu atskleidė kaubojaus dvasią. Tuo tarpu pirmą kartą Lietuvoje viešintis Europos čempionas iš Ukrainos Dmitrijus Dmitrienka atliko dramatišką palikto vyro šokį.

Du kartus pasaulio čempionais tapę Elena Leonova ir Andrejus Khvalko iš Kalifornijos visai publikai lietuvių kalba palinkėjo „laimės, sveikatos ir daug daug pinigų“. Paklausti, ko norėtų palinkėti sau, Andrejus ir Jelena ilgai negalvojo. „Lėktuvo, kad galėtume keliauti“, – atsakė su Elena pavasarį antros atžalos susilaukęs Andrejus. 

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./`ou Aistra liepsnojantis ledas 2009 akimirka
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Elena Leonova ir Andrejus Khvalko

Netrukus į ledo areną įčiuožę šokėjai privertė žiūrovus kuriam laikui prarasti amą: pora išdarinėjo tokius triukus, nuo kurių kūnu bėgo šiurpuliukai. Publikai Jelena ir Andrejus labiausiai įsiminė dėl energingų sukinių – suėmęs partnerę už kulkšnių, Andrejus ją įsuko milžinišku greičiu, o Elenos galva atsidurdavo vos kelis centimetrus nuo žemės. Po šio pasirodymo ilgai netilo plojimai ir šūksniai „bravo“.

Prancūzijos čempionė Marie Pierre Leray atliko ne ką mažiau įspūdingus triukus kabėdama ant lanko ore ir besilaikydama tik rankomis, kojomis ar net kaklu.

Tačiau daugiausiai susižavėjimo sulaukė vyriškas duetas – ledo akrobatai iš JAV Bertas Cordingas ir Oleskis Poliščiukas. Į slaptuosius agentus ir mimus persikūniję šokėjai parodė didžiulės fizinės ištvermės ir pusiausvyros reikalaujančius triukus: vienas kitą laikė iškėlę ant rankų, galvos, vartėsi kūliais...

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./`ou Aistra liepsnojantis ledas 2009 akimirka
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas

Antroji šou dalis buvo ugninga ne tik pasirodymų nuotaika, bet ir tiesiogine šio žodžio prasme – ledo čiuožėjai šoko su ugnies deglais. Šioje dalyje pasirodė ir suaugusiuosius savo gabumais nustebino dešimtmetė kaunietė Goda Butkutė.

Daug aplodismentų sulaukė ir vakaro šeimininkų P.Vanago ir M.Drobiazko romantiški pasirodymai bei fakelais apšviestas visų čiuožėjų atsisveikinimo šokis ir A.Bolšovos atlikta daina.

„Mes jus mylim!“ – džiūgaujančiai publikai sušuko P.Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius