-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cezaris Graužinis ir „cezario grupė“ prisidės prie jaunimo dvasinio pasaulio ugdymo

Pirmadienį režisieriaus Cezario Graužinio vadovaujama „cezario grupė“ prisijungė prie organizacijos Lietuvos ASITEŽAS, Tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASSITEJ narės. Suvokdama atsakomybę dėl visuomenės ateities, „cezario grupė“ prisidės prie teatro atvėrimo jaunimui ir kultūringos visuomenės ugdymo.
Cezario grupė. Spektaklis "Nutolę toliai"
Cezario grupė. Spektaklis "Nutolę toliai" / Organizatorių nuotr.

Profesionalaus teatro trupė, savo spektakliuose kalbanti apie universalias šiuolaikiniam žmogui aktualias problemas, bendradarbiaus su tarptautine organizacija, kuri siekia auginti kultūringą, harmoningą žmogų. Pasveikinusi „cezario grupę“ tapus asociacijos nare, Lietuvos ASITEŽO prezidentė Violeta Podolskaitė dalijosi savo džiaugsmu.

„Jie yra profesionalūs – puiki grupė, puikūs aktoriai, o mes siekiame aukšto profesinio lygio. Vaikams ir jaunimui turime ypatingai stengtis – tai, ką jaunos akys ir širdys gauna, padeda jiems vystytis“, – sakė garsi aktorė.

Trupės spektakliuose keliamos universalios dvasinės, egzistencinės temos svarbios ir jaunimui, paaugliams. Anot V. Podolskaitės, „grupė dirba jaunimui, kuris yra neatskiriama visuomenės dalis ir labai gražiai priima teatro kalbą. Juk problemas galima išspręsti nebūtinai einant pas psichologus – jas padeda išspręsti ir geras meno kūrinys. „cezario grupė“ turi didžiulį potencialą.“

Perėmęs Maskvos teatro instituto ir Japonijos teatro meistro Tadashi Suzuki sukauptą patirtį, grupės vadovas režisierius Cezaris Graužinis priklauso intensyviai tarptautinėje erdvėje kuriančių menininkų kartai. Jo pastarųjų sezonų premjeros įvyko Vroclave, Atėnuose, Vilniuje ir Helsinkyje. Režisierius yra pastatęs per 30 spektaklių, iš kurių trečdalį – užsienio teatruose. 2003 metais Vilniuje įkurta „cezario grupė“ ir šiandien Lietuvos bei užsienio scenose rodo spektaklius „Drąsi šalis, arba Lietuvos diena“, „Pasikėsinimai (TM)“, „Viskas arba nieko“ bei „Nutolę toliai“.

Netrukus dešimtmetį švęsiantis Lietuvos ASITEŽAS siekia paskatinti profesionalius kūrėjus kurti jauniesiems žiūrovams aktualius kokybiškus spektaklius ir užtikrinti, kad profesionalūs spektakliai taptų prieinami vaikams ir jaunimui. Organizacija kas trejus metus rengia tarptautinį vaikų ir jaunimo teatrų festivalį. Lietuvos ASITEŽAS bei dar apie 80 Tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASSITEJ narių siekia įvairiapusiško bendradarbiavimo tarptautinėje bendruomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius