Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune svečiuosis vaizduotės teatras

Šią savaitę Kauno valstybiniame dramos teatre viešės Cezario Graužinio vadovaujamas teatras „Cezario grupė“, čia jis parodys tris spektaklius.
Akimirka iš spektaklio „Viskas arba nieko“.
Akimirka iš spektaklio „Viskas arba nieko“. / D.Matvejev nuotr.

Gruodžio 7 dieną teatre bus galima išvysti naują aktorių kūrinį „Drąsi šalis“, gruodžio 11 dieną – spektaklį „Nutolę toliai“, o gruodžio 12-ąją – „Viskas arba nieko“.

Pastarasis spektaklis, kuriame naujos raiškos formos neužgožia klasikinės dramaturgijos, padarė įspūdį ne tik lietuviams, bet ir visko mačiusiems žiūrovams didžiausiame pasaulyje šiuolaikinės dramaturgijos festivalyje „New Plays from Europe“ („Naujos pjesės iš Europos“) Vokietijoje, į kurį patenkama tik rekomendavus įtakingiems dramaturgams ir kuriame Lietuvai buvo atstovaujama po keturiolikos metų pertraukos. Spektaklį festivalyje žiūrėjo sausakimša salė, o festivalio tinklaraštyje teatro kritikai C.Graužinio spektaklį „Viskas arba nieko“ gretina su S.Becketto kūryba, įžvelgia jame egzistencializmo ir meditacijos, beveik metafizikos elementų.

Pasak paties režisieriaus C.Graužinio, kartu su „Cezario grupės“ aktoriais spektaklyje „Viskas arba nieko“ jis kūrė regimą ir girdimą vidinę kelionę – psichinį procesą, kai fantazijos pinasi su atsiminimais.

Spektaklis – it antidepresantas

„Siekiame, kad spektaklį „Viskas arba nieko“ žiūrintis žmogus trumpam iškristų iš konteksto, kad pailsėtų nuo suvokimo. Kitaip tariant, kad jam „nuneštų stogą“, – sakė C.Graužinis, džiaugdamasis, kad tarp šio spektaklio žiūrovų – daug jaunų žmonių.

Norim, kad spektaklį „Viskas arba nieko“ žiūrintis žmogus trumpam iškristų iš konteksto, kad pailsėtų nuo suvokimo. Kitaip tariant, kad jam „nuneštų stogą“

Spektaklis „Drąsi šalis“ kitoks. Pasak jame vaidinančių aktorių, tai – tarsi antidepresantas, priverčiantis pozityviau mąstyti apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimą šioje šalyje. „Drąsi šalis“ išskirtinis kūrinys, nes jo autoriai – visa kūrybinė grupė. Vaidindami „Drąsioje šalyje“ jie teigia išreiškiantys savo asmeninius santykius su dabartine Lietuva ir ieško atsakymų į daugumai lietuvių aktualius klausimus: apie ką svajoja jaunas statistinis lietuvis? Ar jis didžiuojasi, kad yra gimęs Lietuvoje?

Trečiasis spektaklis, kurį vilniečiai atveža į Kauną, čia neseniai rodytas. Spektaklis „Nutolę toliai“ sukurtas pagal poeto Pauliaus Širvio eiles. Poezijos spektaklis buvo sukurtas poeto 90-ųjų gimimo metinių proga. Tačiau ir po premjeros jis toliau sėkmingai traukia žiūrovus į sales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius